Select Menu


Τελικά απέτυχε η προσπάθεια πραξικοπήματος εκ μέρους του στρατού ενώ η χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της, είναι υπό έλεγχο. Ως υποκινητής θεωρείται η «κίνηση του Gulen», με βάση την αμερικανική μυστική υπηρεσία Stratfor – κατά την οποία το πραξικόπημα ήταν το αποτέλεσμα μίας ισλαμικής «διαίρεσης» εντός του στρατού.

Οι διασπάσεις όμως εντός του στρατού, η ύπαρξη δηλαδή δύο αντιμαχόμενων ομάδων, δεν οδηγούν ποτέ σε επιτυχία τα πραξικοπήματα – αν και όλα θυμίζουν το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Ρωσία επί της εποχής του Γκορμπατσόφ, το οποίο κατέληξε μετά από μερικούς μήνες στην αντικατάσταση του από το Γέλτσιν, ενώ σηματοδότησε τις επόμενες περιπέτειες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας.

Με δεδομένο δε το ότι, η Τουρκία απειλείται πράγματι με τη διάλυση της (άρθρο), τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί – ενώ κάτι που ξεκίνησε δύσκολα σταματάει. Μπορεί λοιπόν ο πρόεδρος της να επέστρεψε τη νύχτα υποδεχόμενος από χιλιάδες οπαδούς του, αλλά η επίθεση στη Βουλή έγινε και ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα για αρκετές ώρες να μιλήσει από κανένα ΜΜΕ. Όσον αφορά δε την πολιτική του, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μία δικτατορία – οπότε οι εξελίξεις δεν θα σταματήσουν εδώ.

www.analyst.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top