Select Menu


Θα ξεκινήσω το κείμενό μου χωρίς περιττές εισαγωγές και φιλολογικούς καλλωπισμούς διότι τα πράγματα παρα είναι σοβαρά πλέον. Μετά το παρίσι, η Νίκαια δέχτηκε τρομοκρατικό χτύπημα! Αποτελεί σαφή πραγματικότητα ότι η Γαλλία βρίσκεται επισήμως πλέον στο στόχαστρο των φανατικών πιστών του Αλλάχ και θρηνεί αδικοχαμένους νεκρούς! Ολόκληρη η δύση βρίσκεται σε επιφυλακή!

Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ψυχοπαθείς Ισλαμιστές (πλεονασμός) έχουν κηρύξει πόλεμο ειδικώς στην συγκεκριμένη χώρα. Μία δημοκρατία που βασίζεται στις αρχές και στις αξίες του συνθήματος: Liberté, égalité, fraternité δεν θα μπορούσε παρά να εξοργίζει βάρβαρους πληθυσμούς που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα πέρα από δουλικότητα, θεοκρατία, σκοταδισμό και απέχθεια για την ελευθερία των ανθρώπων.

Η Γαλλία αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η παγκόσμια επιρροή της επεκτείνεται στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, στον πολιτισμό. Ο Κοσμικισμός της έχει οδηγήσει τους πολίτες της να ζουν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένοι από τον βραχνά των θρησκειών και των στερεοτύπων, χωρίς τον φόβο του θεού-Μονάρχη πάνω από τα κεφάλια τους! Από την Γαλλική δημοκρατία ξεκίνησε και αργότερα άνθισε ο διαφωτισμός, πιθανότατα το πιο ελπιδοφόρο κίνημα της παγκόσμιας ιστορίας , το οποίο χάραξε βαθιά και ανανεωτικά το σώμα του δυτικού πολιτισμού για να οδηγήσει εν συνεχεία στη περίφημη Γαλλική επανάσταση και στην φιλελευθεροποίηση της Ευρώπης. 

Ενώ επίσης δεν θα μπορούσα να παραλείψω να προσθέσω στη λιστα των σπουδαίων επιτευγμάτων της χώρας το γεγονός ότι στους κόλπους της αναπτύχθηκε το ρεύμα του Υπερρεαλισμού ( Surréalisme) κατα τη διάρκεια του 20ου αιώνα, παραδίδοντας έτσι στην ανθρωπότητα διαχρονικούς ποιητές όπως οι Λουί Αραγκόν, Αντρέ Μπρετόν, Αντονέν Αρτώ, Ζωρζ Μπατάιγ, και Πωλ Ελυάρ. Ζωγράφους όπως οι Μαξ Ερνστ, Αντρέ Μασόν, Σαλβαδόρ Νταλί, Ρενέ Μαγκρίτ αλλά και σκηνοθέτες όπως ο Λουίς Μπουνιουέλ.

Θα μπορούσα να γράφω επ’ άπειρον για τη Γαλλία. Έχω αγαπήσει από πολύ νέος την κουλτούρα της και γνωρίζω πολύ καλώς ότι όλα τα σπουδαία που γνώρισε αυτός ο κόσμος μέχρι σήμερα αναπτύχθηκαν, ευδοκίμησαν και εξελίχθηκαν εντός του φιλόξενου και δημιουργικού χώρου της! 

Αυτός είναι βεβαίως και ο λόγος που ο Ισλαμοφασισμός φθονεί, εχθρεύεται και πολεμά πρώτη απ όλες την εν λόγω χώρα και κατα προέκταση το σύνολο του δυτικού κόσμου. Ζαν Κοκτώ και λογοτεχνία από τη μία, ιμάμηδες και τζαμιά από την άλλη. Σιμόν ντε Μπουβουάρ, διανόηση και φεμινισμός στη Γαλλία. Μπούρκες, αμανέδες και καταπιεσμένη σεξουαλικότητα στην μακρινή ανατολή. Ανεκτικότητα, πλουραλισμός, ανεξιθρησκία και πρόοδος στην Ευρώπη. Φόβος, φαλλοκρατία, απολυταρχισμός και αγραμματοσύνη στις χώρες του Τζιχαντισμού.

Θέλω να απευθυνθώ σε όλους αυτούς τους δολοφόνους αθώων ανθρώπων που σίγουρα ετοιμάζουν το επόμενο χτύπημά τους και να δηλώσω πως ούτε φοβόμαστε ούτε θα επιτρέψουμε την διολίσθηση στο χάος απλώς επειδή το απαιτούν θρησκόληπτοι και αιμοδιψείς τρομοκράτες! Η Ευρώπη είναι punk, η Ευρώπη είναι rock, η Ευρώπη είναι ελεύθερη και η Ευρώπη σίγουρα δεν θα έρθει στα μέτρα τους. We believe in nothing, not in sin and not in God! We believe in nothing but the truth in who we are! 

Όσο και να προσπαθήσουν, εμείς θα διατηρήσουμε ακλόνητη την πίστη μας στο μεγαλείο του ανθρώπου και του πολιτισμού που δημιούργησε μακριά από αλληλοκτονίες και κηρύγματα μίσους. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να παρασυρθούμε στο δικό τους παιχνίδι. Κάθε φορά που το Παρίσι θα χαμηλώνει θλιμμένο τα φώτα του, εικοσιεπτά άλλα κράτη θα είναι έτοιμα να ανάψουν τα δικά τους μέχρι να το ξαναφωτίσουν! You can keep trying, at the end of the day, Europe just rocks you!

Βεργής Βιργίλιος, συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top