Select Menu


Με σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες να περάσει, το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων συζητείται σήμερα στην ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ), σχεδόν ένα μήνα μετά την ιστορική αντίστοιχη απόφαση της γερμανικής Μπούντεσταγκ.

Το Ισραήλ, που οι άνθρωποί του και ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες εβραίοι έχουν βιώσει ένα Ολοκαύτωμα και που αγωνίζεται κατά των αρνητών του, δεν έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σύμφωνα με το Pontos-news, μετά από αναβολή, που κατά τον Ισραηλινό ιστορικό και γενοκτονολόγο Γιαΐρ Ααρόν, οφείλεται σε πιέσεις του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, η συζήτηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων προγραμματίστηκε για σήμερα. Και γίνεται με φόντο την πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας για την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων που είχαν πληγεί εξαιτίας του περιστατικού στο «Μαβί Μαρμαρά».

Η σπουδή των Ισραηλινών να στηρίξουν τη συμφωνία με την Τουρκία, αλλά και μια ακόμα οπλική συμφωνία με το πιο φιλικό κράτος προς την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, για την πώληση όπλων, που όπως γράφει ο Ααρόν στην εφημερίδα Haaretz «θα χρησιμοποιηθούν στις μάχες με τους Αρμενίους», προεξοφλούν ουσιαστικά ότι η αναγνώριση δεν θα γίνει ούτε σήμερα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, του Οντέντ Γιόσεφ, πριν από έναν χρόνο, όταν στην Κνεσέτ συνεδρίασε με αφορμή τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Αρμενίων η Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ.

Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είναι ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου...

«Το Ισραήλ διατηρεί σχέσεις με την Αρμενία και συνεργάζεται με τη χώρα αυτή σε πολλά επίπεδα, όμως η συζήτηση σε διεθνές επίπεδο για το αν έγινε ή όχι γενοκτονία είναι πολιτική και αφορά τη σημειολογία»!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top