Select Menu


Η γνωστή αποκαλυπτική ιστοσελίδα δημοσιεύει ένα θησαυρό αρχείων από 1.258 emails της Χίλαρι Κλίντον, όσο εκείνη διετέλεσε ως πρώην Γραμματέας του Κράτους στην Ουάσιγκτον.

Το αρχείο με όλα τα email μπορείτε να το βρείτε εδώ: wikileaks.org/clinton-emails

Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο που αφορά στοιχεία για τον καταστροφικό πόλεμο του 2003 στο Ιράκ, ωστόσο η υποψήφια των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δεν καθίσει ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου…

Τον περασμένο μήνα, ο Julian Assange, ιδρυτής του Wikileaks, αποκάλυψε στο βρετανικό κανάλι ITV ότι η ιστοσελίδα είχε συλλέξει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, έτσι ώστε το FBI να απαγγείλει κατηγορίες στην Κλίντον: «Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ένα κατηγορητήριο, αλλά όσο η Loretta Lynch παραμένει επικεφαλής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορήσει Χίλαρι Κλίντον», τόνισε.

Η ιστοσελίδα εξέδωσε την συλλογή αυτή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τον πόλεμο του Ιράκ, που συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικό server της Κλίντον, έπειτα από την έκθεση Chilcot, βρετανικής δημόσιας έρευνας σχετικά με τον ρόλο του έθνους στον καταστροφικό πόλεμο που ξεκίνησε το 2003, και οδήγησε, τελικά, στην αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής.

Η συλλογή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον αποτελεί μέρος των δημοσιευμένων στοιχείων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο του νόμου ελευθερίας των πληροφοριών.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το FBI «φιλοξένησε» στα γραφεία του την Κλίντον για σχεδόν τέσσερις ώρες, ως μέρος της έρευνάς. Λίγες ημέρες πρίν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με τη Γενική Εισαγγελέα Lynch, ο οποία είναι υπεύθυνος για την έρευνα. Η κα Κλίντον είπε ότι η, διάρκειας μισής ώρας, συνάντηση του κ Κλίντον με την Lynch, μέσα στο αεροσκάφος της δεν είχε καμία σχέση με την έρευνα των e-mail.

FBI: «Εξαιρετικά απρόσεκτη» η Κλίντον, αλλά να μην διωχθεί

Ο επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι ανακοίνωσε ότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο καλείται να αποφασίσει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη.


Δεκτή αναμένεται να κάνει η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς, οποιαδήποτε πρόταση του FBI, όπως δήλωσε. Σύμφωνα με το FBI, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, παρότι ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη», δεν θα πρέπει να διωχθεί.

«Δεν επιβάλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης», είπε ο Κόμι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αν και όπως επισήμανε ορισμένα από τα e-mail που έστειλε η Κλίντον χρησιμοποιώντας έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ήταν πράγματι διαβαθμισμένα «απόρρητα».

Συγκεκριμμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του FBI, oκτώ αλυσίδες email περιείχαν πληροφορίες που ήταν «top secret» κατά τη στιγμή που εστάλησαν, 36 αλυσίδες email περιείχαν «secret» πληροφορίες και οκτώ περιείχαν «confidential» (εμπιστευτικές) πληροφορίες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο διαβάθμισης. Εκτός αυτών περίπου 2 χιλιάδες email ήταν «up-classified» για να γίνουν εμπιστευτικά αλλά δεν ήταν διαβαθμισμένα εκείνη την περίοδο.

Επιμέλεια:www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο huffington post και the press project

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top