Select Menu


O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz μας επιβεβαίωσε ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά η πιο αντι-δημοκρατική "οντότητα" που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Γερμανός Καθηγητής Διεθνών Τραπεζών και οικονομολόγος κ. Richard Werner, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz προέβει στην εξής δήλωση:

Μετάφραση: 
Schulz: «Οι Βρετανοί παραβίασαν τους κανόνες της Ε.Ε. και δεν είναι στην φιλοσοφία της ΕΕ να αποφασίζει ο κόσμος για την τύχη της». 
Η κυνικότερη ομολογία τής Ευρωπαικής δικτατορίας, έχει και συνέχεια καθώς την παραπάνω δήλωση, επιβεβαίωσε και η Deutsche Bank με επίσημη ανακοίνωση του γενικού της διευθυντή, Jim Reid για τις συνέπειες του Brexit! (πηγή)

Μετάφραση:  
Τα σεισμικά κύματα του Brexit θα κρατήσουν χρόνια. Το να λέμε ότι οι αγορές τα έχασαν με το Brexit είναι τίποτα. Το ξέραμε όλοι ότι αργά ή γρήγορα βαδίζαμε προς το αναπόφευκτο πολιτικό ατύχημα. Δεν ήξερα αν θα είναι το Brexit, αλλά χτες στην Ισπανία άρχισε ο μεγάλος κύκλος γενικών εκλογών στις 5 μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης (Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία Γερμανία και Ιταλία) τους επόμενους 18 μήνες και ας μην ξεχνάμε και τις εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Βάλτε μέσα και την κρίσιμη μεταρρύθμιση της Γερουσίας στην Ιταλία τον Οκτώβριο και θα έχετε όλες τις προδιαγραφές εξέγερσης κατά του κατεστημένου που δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς απαντήσεις ανάπτυξης για τους χαμηλά αμειβόμενους καθώς και για τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης και του μεταναστευτικού. 
Αξίζει να παρατηρήσουμε πως μοιράστηκε η ψήφος στο δημοψήφισμα της ΜΒ όπως το επεξεργάστηκε ο Lord Ashcroft για να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Υπό όρους κοινωνικοοικονομικών ομάδων: 
Ψήφισαν REMAIN (να μείνουν στην ΕΕ)
57% των AB (ανώτερη/μέση αστική τάξη – επαγγελματίες, μάνατζερς κλπ)
49% των C1 (κατώτερη μέση τάξη – επόπτες/κληρικοί μικρο-μάνατζερς)
36% των C2 (ειδικευμένη εργατική τάξη), και
36% των DE – D (ημι ή ανειδίκευτοι) – Ε (ευκαιριακά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι)

Άρα ας μην υπάρχει καμμία απολύτως αμφιβολία για το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ταξικό πόλεμο.  Είτε είναι η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση, η ανισότητα, η απουσία ανάπτυξης ή ο συνδυασμός όλων αυτών είναι σαφές από αυτά και άλλα κινήματα κατά του καθεστώτος ότι το status quo δεν μπορεί να υπάρξει σε μια δημοκρατία. Στο τέλος θα έχεις αντιδράσεις. Αυτή είναι μια από τις μεγάλες αντιδράσεις και δεδομένου ότι η ανάπτυξη στη ΜΒ τελευταία πήγαινε καλά, θα ήταν παράξενο να μην υπάρξει ένταση της πίεσης αλλού όπου λείπει η ανάπτυξη.
Αυτή είναι λοιπόν η πραγματική Ευρωπαική «Ένωση» πίσω απο τις κλειστές πόρτες των Eurogroup...

Ένας ταξικός πόλεμος, στον οποίο η ελίτ δεν έχει μάθει να χάνει ακόμη και όταν απειλείται η ίδια η δημοκρατία...

Οπότε τι κάνουμε;

Καταργούμε τις τάξεις;
Καταργούμε την δημοκρατία;
Καταργούμε τους Σουλτς;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top