Select Menu


Σε μια ομιλία του χθες στο συνέδριο “Herzliya” ο επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στρατηγός Herzi Halevy δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θέλει η κατάσταση στη Συρία να τελειώσει με ήττα του ISIS “, όπως μεταφέρει το ισραηλινό site NRG.

«Η απόσυρση των υπερδυνάμεων από την περιοχή θα αφήσει το Ισραήλ μόνο του απέναντι σε Hezbollah και Iran που διαθέτουν καλές δυνατότητες.Το Ισραήλ θα περιέλθει σε δεινή θέση.[...] Επομένως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής των ισραηλινών σταρτιωτικών μυστικών υπηρεσιών.


Η θέση περί προτίμησης του ISIS από τον υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο συνάδει με την γραμμή του τ.Υπ.Άμυνας του Ισραήλ Μωυσή Γιααλόν που σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ το Γενάρη είχε δηλώσει «Εάν θα έπρεπε να διαλέξω μεταξύ Ιράν και Ισλαμικού Κράτους, θα επέλεγα το Ισλαμικό Κράτος. Δεν έχει τις δυνατότητες που έχει το Ιράν», (πηγή).


Εν τω μεταξύ λίγες μέρες πρίν, στις 6 Ιουνίου ο πρίγκιπας της Σαουδικής αραβίας Μωχάμεντ Μπίν Σαλμάν μας ενημέρωνε πως η Σαουδική Αραβία (κύριως χρηματοδότης του ISIS) χρηματοδοτεί τις Αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία καλύπτει το 20% απο όλο το κόστος της εκλογής της Χίλαρυ Κλίντον, παρότι οι ακραίοι ισλαμιστές συμπατριώτες του δεν βλέπουν με καλό μάτι την στήριξη μιας γυναίκας για πρόεδρο των ΗΠΑ!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top