Select Menu


Οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν (εδώ) πως «σέβονται» την ψήφο του βρετανικού λαού.

Η δήλωση αυτή -πως δηλαδή είναι σεβαστή η βούληση των Βρετανών- μας ξάφνιασε!

Πάει καιρός από τότε που -σε ένα παρόμοιο δημοψήφισμα- οι Έλληνες ψήφισαν πως δεν συμφωνούν με μιαν Ευρώπη που στραγγαλίζει τους λαούς της στη φτώχεια και την στέρηση. [Παραποιήθηκε από όλους και το αδέξια διατυπωμένο-γιατί άραγε- ερώτημα και η απάντηση, έτσι ώστε να υπονοηθεί πως οι Έλληνες αδιαμαρτύρητα δέχονται τα θέσφατα της ευρωπαϊκής ηγεσίας...].

Μας ξάφνιασε γιατί η ευρωπαϊκή ηγεσία, είχε δηλώσει πως το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα για αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής «δεν μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές της ΕΕ, γιατί αυτές δεν μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις πολιτικές (εκλογές, δημοψηφίσματα κλπ) προτιμήσεις των διαφόρων λαών»!

Στη μια περίπτωση (την βρετανική) η ευρωπαϊκή ηγεσία παριστάνει τον αδιάφορο, και τάχα βιάζεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο! όμως, βιάζεται, μάλλον για να προφτάσει άλλες αναταράξεις, ή και για να δείξει αποφασιστικότητα ενάντια σε όσους διανοούνται το ενδεχόμενο αποχώρησης.

Στη δική μας περίπτωση, το 62% το κατάπιαν σαν ψίχουλο, γιατί η αποφασιστικότητά τους και η σφιχτή τους συμμαχία στον έλεγχο και την υποταγή μας, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Έλληνες, πολίτες της Ευρώπης. Βλέπετε, η νεοπαγής ηγεσία μας, πρόωρα και άσκεφτα σήκωσε παντιέρα ενάντια στους ισχυρούς της Ευρώπης, τους είχε καθυβρίσει, είχε αυθαδιάσει εναντίον τους και τους είχε προκαλέσει. Κι αυτοί αποφάσισαν να την τσακίσουν.

Ιδιαίτερα απαράδεκτη, ήτανε η -εκδικητική και σωφρονιστική για κάθε επόμενο αντάρτη εθνικό ηγέτη- συμπεριφορά των ευρωπαίων ηγετών που, ύστερα από όλα αυτά, αποσκοπούσε σε έναν αδυσώπητο και ταπεινωτικό εξευτελισμό ολόκληρου του Ελληνικού λαού κι όχι μόνο του πρωθυπουργού μας.

Ο τελευταίος, αποδείχτηκε χειρότερος από τους προκατόχους του, γιατί κυβερνάει με την αναίδεια του ανίδεου και την απειρία του ατζαμή, και διαπραγματεύεται με δεινόσαυρους της πολιτικής και των συμφερόντων, όντας πρωτάρης. Κυριολεκτικά, ξυπόλητος στ' αγκάθια!

Τί κρίμα, που τόσο νέος, αντί να φύγει με το κεφάλι ψηλά, παραιτούμενος [στιγματίζοντας έτσι το κονσόρτσιουμ της πλεονεξίας και της συνωμοσίας], και διατηρώντας στο ακέραιο τις ελπίδες του, να κυβερνήσει σε καλύτερες συνθήκες, προτίμησε να φθαρεί από την παραμονή του στην εξουσία και να μας λέει το μαύρο άσπρο, απαράλλαχτα όπως όλοι οι προκάτοχοί του.

Ε.Αθανασούλη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top