Select Menu


Ζούμε ίσως τις χαρακτηριστικές στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, μέσα στην οποία η αριστερά σίγουρα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της. Παραμερίζοντας και αγνοώντας τα στατιστικά, η πτωτική τάση του παρόντος κυβερνητικού σχήματος δεν παύει να είναι έκδηλη.

Η τωρινή κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει αλλά αντιθέτως μοιάζει να γίνεται όλο και πιο έντονη. 

Θα λέγαμε πως ο πάλαι ποτέ “εθνοσωτήρας ” έπαψε πλέον να αποτελεί την ενσάρκωση του ατόμου αυτού που θα φέρει την αλλαγή , αυτού που θα απαλλάξει τους πάντες από τα πάντα. Άλλοι θα το έλεγαν υπέρμετρες φιλοδοξίες, άλλοι παραισθήσεις ενός ολόκληρου λαού, όμως σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι μηδενικό.

Τα όχι που έγιναν ναι και τα ναι που έγιναν όχι ήταν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα έφερναν τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή. Η μη τήρηση των υποσχέσεων από τη μία πλευρά και οι ανεπαρκείς ικανότητες ελέγχου και διοίκησης ενός κράτους μόνο σε αδιέξοδο θα μπορούσαν να οδηγήσουν. Ωστόσο τι είδους προσδοκίες θα μπορούσε να έχει κανείς από ένα κόμμα μέσα στο οποίο οι υπουργικές θέσεις διανέμονται ανάλογα με τις φιλικές σχέσεις των εκάστοτε προσώπων; Μάλλον καμία.....

Ίσως πια ο όρος της αριστερά να χρησιμοποιείται απλά για να την διακρίνει έστω και επιφανειακά από την δεξιά. Τα όχι που έγιναν ναι μάλλον μετέτρεψαν την αριστερά σε δεξιά. Όποια όμως και αν είναι η ονομασία κάθε πράγματος, η ουσία του πάντοτε παραμένει ίδια και αναλλοίωτη. 

Τα πιστεύω του καθενός λίγες φορές κατορθώνουν να συγκρουστούν με τοίχους και να τους γκρεμίσουν. Οι υπόλοιποι απλά σφυρίζουν αδιάφορα, ρίχνοντας πετραδάκια στους τοίχους αυτούς. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα για άλλη μία φορά πως εν τέλει οι πράξεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν και όχι τα λόγια.

Μέσα σε αυτήν την πολιτική και κοινωνική περιστρεφόμενη δίνη οι πάντες επιδιώκουν να σωθούν. 

Αποστασιοποιημένος πλέον ο λαός από καθετί που στάθηκε ανάξιο των προσδοκιών του, κινείται με βάση το δόγμα “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. 

Το ζητούμενο είναι την Ελλάδα ποιος θα την σώσει...

Χριστίνα Παπαδουλάκη 
Πτυχιούχος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top