Select Menu


Ο πρόεδρος της εταιρεία QUALCO, η οποία αναμένεται να αναλάβει το "δύσκολο" έργο των πλειστηριασμών, τυγχάνει να είναι συγγενής του Ευκλείδη Τσακαλώτου!

Μια ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο γαλάζιος βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης σύμφωνα με το Βήμα, αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για τους λεγόμενους «ειδικούς» εκκαθαριστές των bad banks. Εις εξ αυτών είναι κάποιος Ορέστης Τσακαλώτος από την εταιρεία Qualco.

Ποιος είναι ο κ. Ορέστης Τσακαλώτος; Συγγενής του υπουργού Οικονομικών, όπως έμαθε ο κ. Κατσανιώτης. Το δηλώνει και ο ίδιος. Με δυο λόγια ο υπουργός Οικονομικών αναθέτει σε μια εταιρεία την εκκαθάριση των bad banks (που ίσως να αποτελεί το πιο νευραλγικό σημείο των «κόκκινων» δανείων και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές) στην οποία εργάζεται ένας συγγενής του!

Συγκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της ΤτΕ «Η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εφαρμογή σχετικής διάταξης του ν. 4336/2015, όρισε με απόφασή της (ΕΠΑΘ 182/1/4.4.2016) Ειδικό Εκκαθαριστή για το σύνολο των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων την ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση της περιουσίας τους και την επίτευξη υψηλότερων επιχειρησιακών στόχων, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
 

Η ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε.(άρθρο), Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag, αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.

Ο Ειδικός Εκκαθαριστής θα διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που ανέρχεται σε περίπου 9 δισεκ. ευρώ και αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου μη εξυπηρετούμενα δάνεια. »

Η εταιρεία Qualco που ειδικεύεται στην "διαχείριση οφειλών" είναι ελληνική με θυγατρικές σε Αγγλια και Γαλλία. Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος.


Η Qualco ξεκίνησε ως εταιρεία πληροφορικής και παραγωγής χρηματοοικονομικού λογισμικού ενώ εξειδικεύτηκε σε λογισμικό διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ανέλαβε κρατικές δουλειές επί Νέας Δημοκρατίας, προμηθεύοντας με συστήματα collections (όπως λέγονται τα συστήματα συλλογής πληρωμών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια) το ΤΤ, την ΑΤΕ ενώ δούλεψε και με την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα. Επίσης ανέλαβε δουλειές και από τις bad banks ΑΤΕ, ΤΤ όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της!


Εχεις μια μικρή εταιρεία πληροφορικής, ονόματι Qualco, μαζί με δύο - τρεις φίλους από το Κολλέγιο. Ασπρη ημέρα δεν έχεις δει για πολλά χρόνια καθώς ήταν "άλλοι στα πράγματα". Ξέμεινες στο παρηκμασμένο "Αίθριο" Αμαρουσίου όταν οι άλλοι έφτιαχναν πολυόροφα κτίρια γραφείων πουλώντας αέρα κοπανιστό. Η παρέα από το Κολλέγιο (άρθρο) σκορπίστηκε και κάποιοι, μάλιστα, εγκατέλειψαν την Ελλάδα.



Και ξαφνικά έρχονται τα πάνω - κάτω με την επικράτηση Καραμανλή στις εκλογές του 2004. Οι συμμαθητές από το Κολλέγιο στρογγυλοκάθονται σε κρίσιμες θέσεις: Ο Αγγ. Φιλιππίδης στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο "Χατζηφίδης" (Χρ. Χατζηεμμανουήλ στον ΟΠΑΠ και στον "πρωινό καφέ" του Μαξίμου), κλπ, κλπ.

Τότε αρχίζουν να πέφτουν οι δουλειές σαν τη βροχή: Το σύστημα διαχείρισης οφειλετών και οφειλών (Debt Collection Software) που έχει αναπτύξει η Qualco του Ορ. Τσακαλώτου εγκαθίσταται πρώτα στη Eurobank και μετά σε τρεις κρατικές τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική Τράπεζα και Αγροτική).

Η "Κουτσή" διαχείριση οφειλών στο Τ.Τ. χάρη στο Qualco Collections!

Οι εργαζόμενοι στο Ταμιευτήριο όπως καταγγέλουν, ψάχνανε να μάθουνε ποιος είναι ο Τσακαλώτος και γιατί προμηθευτήκανε ένα λογισμικό που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες!

Εύλογα και τα ερωτήματα που θέτουν:
Γιατί πληρώσαμε την Qualco πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με άλλα συστήματα Debt Collection που κυκλοφορούν στην αγορά από ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρείες;

Ποιος συνάδελφος έλεγξε τις επιδόσεις του συγκεκριμένου συστήματος στις υπόλοιπες τράπεζες που έχει εγκατασταθεί;

Ψάξαμε να βρούμε πόσο καιρό χρειάστηκαν τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αξιοποιήσουν (έστω μερικώς...) το σύστημα της Qualco; 
Μήπως τελικά η παρέα του Κολλεγίου έκανε το θαύμα της σε βάρος του Ταμιευτηρίου και των άλλων τραπεζών; 
Εμείς εδώ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουμε μια πρόταση για τους συναδέλφους στην ATE Bank: Γιατί δεν ψάχνουν να βρουν πόσα πλήρωσαν (ή / και πληρώνουν) για το σύστημα διαχείρισης οφειλών / οφειλετών της Qualco το οποίο ούτως ή άλλως δε δουλεύει πλήρως; Η εταιρεία των δύο καλών παιδιών από το Κολλέγιο και των δύο καλών κυρίων από τη Singular έχει εγκαταστήσει το σύστημά της όχι μόνο στο T.T., αλλά και στην Αγροτική και στην Εθνική. 
Ο δικτυακός τόπος της Qualco (www.qualco.gr) είναι μόνο στα Αγγλικά και αυτό δεν είναι κακό. Οι άνθρωποι απευθύνονται στην ...παγκόσμια αγορά. Τι σημασία έχει το γεγονός πως πήραν δουλειές μόνο, μέσω γνωριμιών από το Κολλέγιο (δεν είναι κακό, γι’ αυτό υπάρχουν οι φίλοι...), στην Αθήνα; 
Το πρόβλημα είναι πως και το σύστημα που εγκατέστησαν στην Αγροτική Τράπεζα είναι ακόμα στα Αγγλικά! Και επειδή η Αγροτική έχει υποκαταστήματα και στην τελευταία κωμόπολη της ελληνικής περιφέρειας δε μπορείς να περιμένεις γνώση Αγγλικών από τους υπαλλήλους. Τώρα τι κάνουν το σύστημα για το οποίο πλήρωσε η προηγούμενη διοίκηση δεν ξέρουμε... 
Το ...κορυφαίο σύστημα Qualco Collections, που εγκαταστάθηκε με αγγλικό interface στην Αγροτική απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά. Μέχρι πρόσφατα, πάντως,, αν ρωτούσατε στην Εθνική Τράπεζα, που είχε επίσης την ατυχία να το εγκαταστήσει, δεν θα σας έλεγαν και τα καλύτερα λόγια. Ειδικά για το περίφημο “Agency Integration Module”. Αλλά γι’ αυτό θα τα ξαναπούμε σύντομα. Μέχρι τότε προσπαθήστε περισσότερο με το Qualco Collections, Που θα πάει! Θα δουλέψει! Γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το αστείο σύμφωνα με το οποίο είναι «η χαρά το κακοπληρωτή δανειολήπτη». 
Φοβόμαστε πως είναι τόσο σοβαρές οι ελλείψεις του Qualco Collections που δύσκολα θα καταφέρει να πείσει τις νέες διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ειδικά σήμερα που οι τραπεζίτες θέλουν να βγάλουν και "από τη μύγα ξύγκι", αλλά δε μπορούν να διαχειριστούν τους δανειολήπτες χάρη στο Qualco Collections που υπολειτουργεί... 
Υ.Γ.: Τώρα με την πρόταση Σάλλα, εμείς στο Τ.Τ. θα ενώσουμε το εξαιρετικό Qualco Collections με το αντίστοιχο σύστημα που έχει εγκαταστήσει η Qualco στην Αγροτική. Ετσι κι αλλιώς και τα δύο συστήματα έχουν κάτι κοινό: Δεν δουλεύουν!
Το θέμα με τα προβλήματα στο σύστημα διαχείρισης δανείων και δανειοληπτών που εγκατέστησε (κατά τις λαμπρές ημέρες της Ν.Δ. και μετά επι ΠΑΣΟΚ) η Qualco, όχι μόνο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και στην Αγροτική Τράπεζα και στην Εθνική το ανέδειξε και το Πρώτο Θέμα:


Ομολογούμε πως δεν γνωρίζαμε για τις περιπέτειες της Qualco στο χώρο της Αμυνας.
Φαίνεται πως πήρε και εκεί ορισμένα έργα επί της "Νέας Διακυβέρνησης".
Ελπίζουμε να λειτουργούν πλήρως...Οχι σαν το Qualco Collections!

Και το γαϊτανάκι της διαπλοκής εν μέσω μνημονίων συνεχίζεται...

ΥΓ. Από σήμερα ξεκινούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί εξπρές, σε ακίνητα(ακόμη και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία), είς βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία!

Ο Έλληνας οφειλέτης-φορολογούμενος, που δουλεύει τις περισσότερες ώρες και έχει το υψηλότερο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης (67) από κάθε άλλο ευρωπαίο πολίτη, πλήρωσε απο την τσέπη του πάνω από 220δις € για την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών (από τα οποία το 90% πήγαν σε ξένες τράπεζες), ενώ την ίδια ώρα τα τελευταία 5 χρόνια μειώθηκε το εισόδημα του κατα 70%. 

Τώρα, η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού, βγάζει στο σφυρί το μοναδικό πράγμα που του είχε απομείνει από τους κόπους μια ζωή.

Πάλι καλά να λέμε όμως, μείναμε στο Ευρω και νιώθουμε ασφάλεια!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top