Select Menu


Βεβαιώνουν χρέη για τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ξεζουμίζουν μισθωτούς και συνταξιούχους αρπάζοντας μισθούς και συντάξεις!

Η κυβέρνηση των δήθεν διαπραγματευτών συνεχίζει να συγκαλύπτει ένα ειδεχθές και διαρκές έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών: το «μαύρο χρήμα» της λίστας Λαγκάρντ παραμένει ανέγγιχτο, παρά το γεγονός ότι η συνολική βεβαίωση προστίμων και πρόσθετων φόρων από τους ελέγχους σε φορολογούμενους που βρίσκονται καταγεγραμμένοι σε αυτή αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.

Και την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να βάλει χέρι στις πενιχρές καταθέσεις ανθρώπων του μεροκάματου που χρωστούν ποσά κάτω των 2.000 ευρώ στην εφορία.


Οι αριθμοί αποδεικνύουν το μέγεθος της ανευθυνότητας: Σύμφωνα με το newsbomb μέσα στο 2015 ο έλεγχος των φοροελεγκτικών μηχανισμών είχε ολοκληρωθεί σε μόλις 96 υποθέσεις που υπάγονται στη διαβόητη λίστα.

Βάσει των στοιχείων που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, η συνολική βεβαίωση προστίμων και πρόσθετων φόρων ανήλθε σε 179,3 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως είπε και ο ίδιος, η αύξηση των βεβαιωθέντων ποσών αγγίζει το 643%!

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με στοιχεία για τους προληπτικούς ελέγχους πραγματοποιήθηκαν:
  • 24.273 μερικοί επιτόπιους ελέγχους το 2015 έναντι 4.601 ελέγχων το 2014
  • 1058 εισαγγελικές παραγγελίες το 2015 έναντι 956 το 2014
  • 657 ανοίγματα λογαριασμών το 2015 έναντι 1.031 το 2014
  • 2,6 δισ. ευρώ βεβαίωση φόρων από ελέγχους των Δ.Ο.Υ έναντι 1,14 δισ. ευρώ
  • αύξηση 67% στα βεβαιωθέντα έσοδα από ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου
  • αύξηση των μέσων βεβαιωθέντων φόρων ανά υπόθεση που έκλεισε το ΚΕΦΟΜΕΠ από τα 456.300 ευρώ για τις οφ σορ σε 746.200 ευρώ και από τα 350.200 ευρώ για ελέγχους εμβασμάτων στα 897.600 ευρώ.
Δυστυχώς, όμως, για πολλοστή φορά, το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ανακόλουθο ως προς τις υποσχέσεις του να υπάρξει άμεση λύση με το «μαύρο» χρήμα, που υπάρχει στους λογαριασμούς των «μεγαλοκαρχαριών» που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Κι όσο κι αν η ηγεσία του Υπουργείου κομπορρημονεί για την αύξηση των επιτόπιων ελέγχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, το αποτέλεσμα είναι εν τέλει εκείνο που μετράει: H κυβέρνηση δίνει «χάδι» στα λαμόγια και την ίδια στιγμή στέλνει στο... απόσπασμα τον απλό φορολογούμενο πολίτη καθώς σύμφωνα με την Realnews, η εφορία μόνο το A' τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2016 άρπαξε ληξιπρόθεσμες οφειλές από 428.465 λογαριασμούς τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου! Λογαριασμους καταθέσεων που είχαν μέσα χρήματα από μισθούς, συντάξεις ή πάσης φύσεως εισοδήματα!

Η κοροϊδία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Βάσει της έκθεσης απολογισμού για την περσινή χρονιά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο την 1η Ιανουάριου 2016 ήταν 86,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά 62 οφειλέτες χρωστούν πάνω από 100 εκατ. ευρώ έκαστος, ήτοι θα έπρεπε όλοι μαζί να είχαν καταβάλει στην εφορία το αστρονομικό ποσό των 26,4 δισ. ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί στο 30,5% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, συνολικά 6.925 άτομα και επιχειρήσεις χρωστούν ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ. Μήπως, λοιπόν, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να το πάρει λίγο... αλλιώς το όλο ζήτημα;

Κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να μένουν ατιμώρητοι όσοι χρωστούν χρήματα στο κράτος. Αλλά όχι να πέφτει κυνήγι σε ανθρώπους του μόχθου και την ίδια στιγμή, τα μεγαλύτερα λαμόγια που λυμαίνονταν επί σειρά ετών πακτωλό χρημάτων να «βγαίνουν λάδι».

Η υποκρισία έχει και τα όριά της...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top