Select Menu



Στην εποχή των μνημονίου 4 οι μειώσεις μισθών, η περιστολλή κοινωνικών παροχών, το αποδιάρθρωση του κράτους πρόνοιας είναι λέξεις σύμφητες με την "εξυγίανση" των δημοσίων οικονομικών και την ορθολογικοποίηση των λογιστικών μεγεθών από τους διάφορους κόφτες!

Γράφει ο Νίκος Μπουζιάνης

Στα πλαίσια αυτά ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα απειλείται με "λουκέτο" καθώς η οικονομική κατάσταση του είναι πολύ άσχημη.

Όπως είπε αποκλειστικά στο alfavita ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος κος Τσιφλίκης, "ο Σύλλογος θα έπρεπε να είχε κλείσε χτες"

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού - Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνκής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό.


Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιρών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας.

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου συνεργαζόμαστε με συμβούλους Ειδικής Αγωγής, με το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του ΠΑ.ΜΑΚ. και τα ΙΕΚ (δημόσια και ιδιωτικά).

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος υποστηρίζει 400 οικογένειες από όλη την Ελλάδα και80-100 παιδιά που είναι στην Θεσσαλονίκη. Όσοι είναι μακριά υποστηρίζονται μέσω τηλεφώνου, μέσω Internet, με αποστολή υλικού και μέσω των δράσεων. Τα παιδιά που είναι στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται καθημερινά με το λεωφορείο του Συλλόγου (Καλαμαριά-Εύοσμος) ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου.


Όπως μας σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιφλίκης: "Τι λεφτά να πάρουμε από το κράτος. Το κράτος μας χρωστάει χρήματα, περίπου 13.900€ από το 2013-12014, για ένα πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου σε διαγωνισμό προσλάβαμε για ένα σχολικό έτος 2 γυμναστές, τους πληρώσαμε από τα ταμεία μας και αφού ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα θα παίρναμε τα χρήματα πίσω. Η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν πλήρωσε ποτέ"


"¨Τον Αύγουστο που από 15/8-15/9 δεν έχει προγράμματα, τα παιδιά ζητάνε να πάνε στον Σύλλογο να κάνουν τις δράσεις τους και να δουν τους φίλους τους, είναι η καθημερινότητα τους που δεν μπορούν να την αλλάξουν. Αυτά τα παιδιά έχουν παλέψει χρόνια για να κατακτήσουν ότι εμείς θεωρούμε δεδομένο, αλλά μπορούν να το χάσουν πολύ γρήγορα,πχ. ένα παιδί 25 ετών που συντηρεί αυτό που έχει μάθει, αν σταματήσει θα πέσει σε κατάθλιψη, σε λήθαργο γιατί θα χάσει την καθημερινότητα του. Ευχόμαστε να μην κλείσουμε για να μην κλειστούν τα παιδιά και οι γονείς τους στο σπίτι" είπε στο alfavita ο Προέδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

Πως μπορείς να βοηθήσεις

Μπορείς να βοηθήσεις τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος περνώντας από τα γραφεία (Καρανιβάλου 31 – Κάτω Τούμπα,Θεσσαλονίκn) να δει από κοντά το έργο που γίνεται είτε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς (2310 925 000) ή με mail (down@hol.gr), ώστε να παραλάβουν και την απόδειξη της δωρεάς.

alfavita.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top