Select Menu


Η Ευρώπη συνεχίζει να ισοπεδώνεται, με βασικό υπεύθυνο τη Γερμανία και την πολιτική της..

Η Ιρλανδία, εκβιαζόμενη από την ΕΚΤ, αποφάσισε πρώτη να ενδώσει στους εκβιασμούς, αναλαμβάνοντας τα χρέη των τραπεζών της – με αντάλλαγμα όμως την πληρωμή τους μετά το 2040, αφού διαθέτει έναν πολύ ισχυρό προστάτη: τις Η.Π.Α. και τις πολυεθνικές τους.

Κάτι διαφορετικό συνέβη με την Πορτογαλία, η οποία εφάρμοσε βασιλικότερα του βασιλιά τα μνημόνια, ειδικά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων – μετατρεπόμενη σε χώρα της Lidl.

Ακολούθησε η Κύπρος, η οποία συνθηκολόγησε πολύ γρήγορα, έχοντας υποστεί κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις, μετά το βίαιο κλείσιμο τους από την ΕΚΤ – ενώ μπορεί μεν να βγήκε από το μηχανισμό στήριξης, αλλά παραμένει στα μνημόνια, με τετραπλάσια ανεργία και με μηδενικές προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τους Πολίτες της, όταν δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να χρεοκοπήσει.

Στην Ελλάδα διενεργείται πλέον το μεγάλο πείραμα της επιβολής του ολοκληρωτισμού από τα αριστερά (άρθρο), αφού δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος. Στην Ισπανία θα φανεί τι θα συμβεί μετά τις νέες εκλογές, στη Γαλλία κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, η Αυστρία έχει καταληφθεί από την ακροδεξιά με την οικονομία της να ευρίσκεται σε διαρκή υποχώρηση, ενώ η βιομηχανική παραγωγή όλων των χωρών της Ευρωζώνης μειώνεται συνεχώς, με μοναδική εξαίρεση τη Γερμανία.

Όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξάνεται (κόκκινη καμπύλη), της Ευρωζώνης και της Γαλλίας είναι ουσιαστικά στάσιμη (μαύρη και μπλε καμπύλη), ενώ της Ιταλίας (πράσινη καμπύλη) καταρρέει – μίας χώρας που έχει την υποχρέωση να υιοθετήσει το εθνικό της νόμισμα αφού μπορεί και πρέπει, αφενός μεν για να μην καταστραφεί, αφετέρου για να ανοίξει επί τέλους την ερμητικά κλειστή πόρτα της νομισματικής ένωσης.


Στις χώρες του Νότου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, όπως φαίνεται από την εξέλιξη της βιομηχανικής τους παραγωγής στο επόμενο γράφημα – της Ισπανίας (κόκκινη καμπύλη), της Πορτογαλίας (μπλε) και της Ελλάδας (πράσινη). Σε καμία χώρα δεν έχει επιστρέψει στο 2009, όπου η βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας ήταν υψηλότερη (110%) από τις άλλες δύο, έχοντας έκτοτε κυριολεκτικά δολοφονηθεί.


Λογικά λοιπόν συμπεραίνεται πως η Ευρώπη ισοπεδώνεται, με βασικό υπεύθυνο τη Γερμανία και την πολιτική της (μερκαντιλισμός) – ίσως επειδή διαφορετικά δεν θα μπορούσε να επιβληθεί ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, ούτε το οικονομικό ΝΑΤΟ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top