Select Menu


Εκκωφαντική σιωπή απο το ΔΝΤ για τη μη επικυρωμένη συμφωνία του Eurogroup, την οποία συνυπέγραψε! Σιωπή και στο εσωτερικό για το σκάνδαλο. Ένα μη επικυρωμένο μνημόνιο θα τους πειράξει; Όλοι μια παρέα είναι!


Η υπόθεση της διαχείρισης του Ελληνικού χρέους μπορεί μεν να φαίνεται σαν κάτι με μικρό κόστος που προστέθηκε στα μνημόνια που υπήρχαν (το είπαν συμπληρωματικό μνημόνιο) κατά τον κ.Σόιμπλε αλλά κάτι δεν φαίνεται ότι είναι σύμφωνο με το γράμμα του Γερμανικού Νόμου. 

Κάποιοι όροι άγνωστοι στην Ελληνική και την Γερμανική Βουλή φαίνεται σαν να περνούν κάτω απο το χαλί… Κάποιοι να αναλαμβάνουν άγνωστες υποχρεώσεις ή να μη δεσμεύονται για τις τωρινές η μελλοντικές πράξεις τους και τα αποτελέσματα τους σε άλλους οργανισμούς της ευρωζώνης όπως και την ΕΚΤ… 

Aυτό μάλλον δείχνει ότι κάτι φαίνεται να κρύβει ο κ.Σόιμπλε απο τη Γερμανική Βουλή και τους πολίτες της για εκλογικούς και όχι μόνο λόγους. Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ένα θέμα αιχμής για πολλές συζητήσεις τα επόμενα χρόνια, όταν θα γίνει ακριβώς γνωστό και επισήμως τί υπεγράφη, αφού συμφωνήθηκε…


Ο κ.Σόιμπλε σαν να συμφώνησε με την Ελληνική κυβέρνηση να περάσει μέτρα πρίν την αξιολόγηση της χώρας μας για να μη χρειασθεί να επικυρώσει την απόφαση του eurogroup απο την Γερμανική Βουλή. Αυτό είναι ηθικό;


Απο την άλλη πλευρά, μια απόφαση που προσθέτει μέτρα είναι μια συμφωνία που ακόμη και αν είναι συνέχεια των προηγουμένων μνημονίων παρουσιάζει καινοτομίες ως πρός τη διαχείριση του Ελληνικού χρέους, που πρέπει να εφαρμοσθούν. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει νόημα η συμφωνία όλων με όλους, πρέπει να επικυρωθεί απο όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια!

Όπως ακριβώς έγινε και με τα 3 προηγούμενα προγράμματα...





Μη επικυρωμένη συμφωνία μπορεί να ελεγχθεί σε νέα αξιολόγηση; Με βάση ποιά έγκυρη συμφωνία η ΕΚΤ αποδέχεται Ελληνικά ομόλογα; Τί σημαίνει έγκυρη συμφωνία;

Σαν να υπάρχει μια κακή αντίληψη της δημοκρατίας γενικώς στο eurogroup και τη κομισσιόν, δεν νομίζετε; Σαν για κάποιο λόγο όλοι να μη θέλουν να γίνει γνωστή η συμφωνία στα κοινοβούλια τους.

Σημειώστε ότι το πολύ σοβαρό θέμα του μη επικυρωμένου μνημονίου ήδη το γνωρίζουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ…Αλλά ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανένα άλλο κόμμα "αντελήφθη" το συμβάν. 

Είναι όλοι παρέα στον βόθρο.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο τον Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top