Select Menu



Σε φλέγον κοινωνικοπολιτικό ζήτημα φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση της απομάκρυνσης του πρέσβη της Βενεζουέλας κατά το 2013 από την Αθήνα. 

Οι πληροφορίες που βγήκαν στο φως φαίνεται πως αναφέρονται σε καταστάσεις τεταμένες, οι οποίες διαδραματίζονταν εντός της πρεσβείας της Βενεζουέλας στη χώρα μας και αφορούσαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από την πλευρά του πρέσβη Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες προς το γυναικείο προσωπικό.

Τα βέλη ρίπτονται κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορείται για την συγκάλυψη αυτών των γεγονότων. Οι αιτίες αυτής της συγκάλυψης ενδέχεται να αποσκοπούσαν καθαρά στην προστασία της αριστεράς τόσο στην ενδοχώρα όσο και στη χώρα της Βενεζουέλας.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν τήρησε ουδέτερη στάση ούτε απείχε από τον σχολιασμό αυτών των γεγονότων. Αντιθέτως, η επιθετική του τάση προς τα σχετικά δημοσιεύματα καθιστούν ακόμη πιο ύποπτη την ανάμειξη του Αλέξη Τσίπρα.

Οι σχέσεις του νυν πρωθυπουργού με τη Βενεζουέλα και συνεπώς με τον Νικολάς Μαδούρο ήταν γνωστές. Ωστόσο η απόφασή του να αποκρύψει τα πάντα για χάρη της “σωτηρίας” της τότε ανερχόμενης αριστεράς μοιάζει να διχάζει

Άραγε τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διαφύλαξή τους είναι λιγότερο σημαντικά από το πολιτική προβολή; 

Η ετυμηγορία εναπόκειται στην κρίση κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Χριστίνα Παπαδουλάκη
Πτυχιούχος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top