Select Menu


Kλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση. Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια παρέλαβαν την απεργιακή σκυτάλη δυναμικά.

Σύμφωνα με το euronews, οι αποκλεισμοί διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων σε όλη τη χώρα προκαλούν προβλήματα στην αγορά. Οι απεργοί έχουν αποκλείσει έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση για να απομακρύνουν τους απεργούς από τουλάχιστον ένα διυλιστήριο στα νότια της χώρας. Με αντλίες νερού και δακρυγόνα η γαλλική αστυνομία έσπασε τα ξημερώματα τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων της Esso και των δεξαμενών του Φο-συρ-Μερ στην περιοχή της Μασσαλίας συναντώντας σθεναρή αντίσταση από τους εκατοντάδες απεργούς εργάτες και συνδικαλιστές που είχαν στήσει οδοφράγματα από την Κυριακή.

Η κυβέρνηση καταδικάζει τους αποκλεισμούς και τους χαρακτηρίζει παράνομους.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως η κυβερνητική μεταρρύθμιση καταπατά εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών.

«Ελπίζουμε πως και άλλοι σύντροφοι θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Όπως είπαμε δεν καταστρέφουμε τίποτα. Είμαστε οργισμένοι εργάτες και απογοητευμένοι πολίτες. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Στα πρατήρια καυσίμων σχηματίζονται ουρές. Ιδιαίτερα όσοι ζουν κοντά στη μεθόριο με το Βέλγιο, διασχίζουν τα σύνορα προκειμένου ν’ ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους.

«Εδώ υπάρχει αναμονή περίπου 20 αυτοκινήτων. Ήρθα γιατί θα τελειώσω πιο γρήγορα», ανέφερε ένας από τους Γάλλους που πέρασαν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δυσκολίες στον ανεφοδιασμό επέφεραν πλήρη ή μερική έλλειψη ορισμένων τύπων καυσίμου σε περίπου 1.500 από τα 12.000 πρατήρια της χώρας.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top