Select Menu


Οι κοινωνίες για να ξανασυναντηθούν με την ιστορία της εξέλιξης και για να μεταβούν στο μέλλον οφείλουν να υπερβούν τις αντιδραστικές βεβαιότητες του Διαφωτισμού και το παλαιό καθεστώς, να σταθούν απέναντι σε σχήματα χειραγώγησης, όπως Δεξιάς - Αριστεράς και να στοχασθούν με όρους πολιτικής ελευθερίας (αντιπροσώπευσης και προοπτικά δημοκρατίας). 

Το παρόν καθεστώς της μοναρχικής ολιγαρχίας δεν μεταρρυθμίζεται, διότι δεν ως φύσει ολιγαρχικό δεν μπορεί να παραγάγει πολιτικές υπέρ της κοινωνίας, καταλύεται. 

Και ενόσω η εκφυλισμένη ελληνική εκδοχή του (η κομματοκρατία της Δεξιάς ή της Αριστεράς, αδιακρίτως) παραμένει στη θέση της, η κάθοδος στον Άδη της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχίζεται. 

Πιο αναγκαία από ποτέ η μετάβαση των κοινωνιών στο μέλλον της πολιτικής χειραφέτησης, δηλαδή της ελευθερίας. Για την ελληνική κοινωνία η μετάβαση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωσή της (Ευχαριστώ τον άγνωστο φίλο που είχε τη σκέψη να συγκεντρώσει αποσπάσματα από διάφορες παρεμβάσεις μου σε μια ενότητα).



Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top