Select Menu


Πάνω από 10.000 Ισλανδοί συγκεντρώθηκαν χθες στους δρόμους του Ρέικιαβικ ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, μετά την εμπλοκή του στο «σκάνδαλο του αιώνα» των Panama Papers, αφού η σύζυγός του εμφανίζεται να είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρίας offshore, που εμπλέκεται και στην κατάρρευση των τραπεζών και την χρεοκοπία της Ισλανδίας λίγα χρόνια πριν.

Οι διαδηλωτές, με πανό, σφυρίχτρες και πετώντας αυγά και μπανάνες, για να δείξουν πως η χώρα κατάντησε «μπανανία», απαίτησαν να φύγει. «Έχει χάσει όλη του την αξιοπιστία. Ο πρωθυπουργός μας να κρύβει χρήματα σε offshore, μετά από όσα έχει περάσει η χώρα, πώς μπορεί έστω να υποκρίνεται πως θα ηγηθεί της αναγέννησης της Ισλανδίας από την οικονομική κρίση; Να φύγει τώρα», λέει ένας οικονομικός αναλυτής στον Guardian.


Εν τω μεταξύ, κατά του πρωθυπουργού Γκανλάουγκσον, κατέθεσε όπως αναμενόταν πρόταση μομφής η αντιπολίτευση.

Πάντως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στην ισλανδική τηλεόραση πριν τη διαδήλωση, τόνιζε πως η παραίτηση δεν είναι στις σκέψεις του.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top