Select Menu


Οι αντίπαλοι της συμφωνίας ΤΤΙΡ, μέσω της οποίας προωθείται η κυριαρχία των αμερικανικών πολυεθνικών, καθώς επίσης η ίδρυση του οικονομικού ΝΑΤΟ, υποχρέωσαν τη Μ. Βρετανία να δώσει στη δημοσιότητα μία πραγματογνωμοσύνη, την οποία είχε παραγγείλει η κυβέρνηση στο LSE (London School of Economics).

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το analyst.gr, η έκθεση αυτή (πηγή) υπάρχει ήδη από το 2013, διατηρούμενη σε κλειστά συρτάρια από την κυβέρνηση, ενώ η ετυμηγορία της είναι καταστροφική για την ΤΤΙΡ – αφού θεωρεί ότι, δεν προσφέρει κανένα όφελος στη Βρετανία αλλά, αντίθετα, έχει πολύ μεγάλα ρίσκα, τα οποία θα μπορούσαν να κοστίσουν ακριβά στους βρετανούς φορολογουμένους.

Περαιτέρω, ένα από τα συμπεράσματα της είναι το ότι, οι βρετανοί επενδυτές στις Η.Π.Α. δεν θα απολάμβαναν επί πλέον προστασία, μεγαλύτερη από αυτήν που τους παρέχουν σήμερα τα αμερικανικά δικαστήρια – ενώ, αντίθετα, οι αμερικανοί θα είχαν μεγάλα πλεονεκτήματα στην Ευρώπη.

Η εμπειρία του Καναδά με τη συμφωνία NAFTA, η οποία έχει κοστίσει πολύ ακριβά στους Καναδούς, αφού σε 30 διαφορετικές περιπτώσεις υποχρεώθηκαν να πληρώσουν μεγάλες αποζημιώσεις σε αμερικανικές εταιρείες, αλλάζοντας επί πλέον μέρη της νομοθεσίας τους, αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα στοιχεία της καταδικαστικής έκθεσης – ενώ την ίδια στιγμή οι Γερμανοί διαδηλώνουν μαζικά εναντίον της ΤΤΙΡ, θεωρώντας πως θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα τους.

Η συμφωνία θα έχει αρνητικές συνέπειες επίσης για τη Γαλλία, τη Σουηδία ή την Αυστρία ενώ, αντίθετα, για τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης θεωρείται πως θα ήταν ωφέλιμη – οπότε αρκετοί θεωρούν πως ο στόχος των Η.Π.Α. είναι αφενός μεν να διευρύνουν την ηγεμονία τους στη δυτική Ευρώπη, αφετέρου να δελεάσουν την ανατολική, έτσι ώστε να την απομακρύνουν περισσότερο από τη Ρωσία.

Ειδικά όσον αφορά τη Γερμανία, η αριστερά απαιτεί δημοψήφισμα για την έγκριση ή μη της ΤΤΙΡ – γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση, η οποία είναι εντελώς αντίθεση με τέτοιου είδους δημοκρατικές διαδικασίες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top