Select Menu


Η αποκάλυψη της συνομιλίας μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου, εξυπηρετεί κατ΄ αρχήν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Οι ευρωπαίοι προφανώς και θα ήθελαν να πιέσουν το ΔΝΤ να μην επιμείνει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Εξυπηρετεί όμως και το ελληνικό κατεστημένο, κυρίως για να πιεστεί το ΔΝΤ να δεχτεί πιο μαλακά μέτρα, ώστε να μην εξεγερθεί ο λαός και κινδυνεύσει το εδώ καθεστώς.

Αλλά ακόμα και αν δεν πιεστεί το ΔΝΤ και επιμείνει, τότε και πάλι εξυπηρετεί το καθεστώς, καθόσον θα περάσει τα θανατηφόρα οικονομικά μέτρα, τρομοκρατώντας το λαό ότι αν δεν ψηφίζονταν, θα μας πήγαιναν το καλοκαίρι για χρεοκοπία.

Σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ούτε οι ευρωπαίοι την θέλουν, γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους, αλλά ούτε και το ντόπιο κατεστημένο.

Και δεν την θέλει το ντόπιο κατεστημένο, γιατί όταν θα γίνει η ελάφρυνση, τότε θα αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τότε δεν θα υπάρχει κάτι άλλο να περιμένουμε και σε κάτι άλλο να πιστεύουμε και όλοι θα πέσουμε πάνω στο σύστημα και θα ζητάμε εξηγήσεις γιατί δεν βγαίνουμε από την κρίση.

Κανείς, από το ντόπιο σύστημα δεν θέλει να συμβεί αυτό. Όλοι θέλουν να πουλάνε παραμύθι και ελπίδα, σαν τις γερμανικές αποζημιώσεις, ένα πράμα.

Και πως σκοπεύουν, κατά τα λεγόμενά τους πάντα, να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους;

Να τρενάρουν την διαπραγμάτευση μέχρι το καλοκαίρι, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να παρακαλάει για ένα τέταρτο μνημόνιο και οι Ευρωπαίοι να μην δίνουν δεκάρα, αφού θα ασχολούνται με το Brexit. Και τι παραπάνω ζητά το ΔΝΤ σήμερα, την ώρα που έρχεται το πακέτο φορολογικού-ασφαλιστικού-κόκκινων δανείων ύψους 5,5 δισ. ευρώ;

Σύμφωνα με το ThePressProject, το ΔΝΤ επιμένει ακόμα στο κόψιμο των κύριων συντάξεων (όχι μόνο στων επικουρικών), στην μείωση του βασικού μισθού, σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, στην εφαρμογή του lockout, στην αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου στο πεδίο των αγροτών και στην μετάθεση σχεδόν όλων των τροφίμων στο ΦΠΑ του 23%. Προσθέστε αυτά στις γνωστές πιέσεις για άμεσο ξεπούλημα των κόκκινων δανείων σε «κοράκια», την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας με ΔΣ επιλεγμένο από το Κουαρτέτο και το αίτημα για εξίσωση του φόρου βενζίνης – πετρελαίου.

Το να υποστηρίζουν κάποιοι εντός ελληνικών τειχών τις θέσεις του ΔΝΤ και των ακραίων νεοφιλελεύθερων, δεν είναι δα ούτε κάτι νέο, ούτε και κάτι σοκαριστικό. Φρόντισε γι’ αυτό ο Πρετεντέρης που ομολόγησε πως γνώριζε για τη μη βιωσιμότητα του χρέους και το απέκρυψε, ο Μπάμπης που κατά καιρούς έδινε κουράγιο στον Σόιμπλε, ο Άδωνις που η μόνη φορά που μίλησε κατά του Τόμσεν ήταν όταν φοβήθηκε πως θα του φάει την δόξα.

Μετά και την κατάρρευση της ψευδαίσθησης του ΣΥΡΙΖΑ το περσινό καλοκαίρι, δεν υπάρχει κανείς που να μην αντιλαμβάνεται πως στη χώρα μας διεξάγεται οικονομικός πόλεμος που παίρνει το ένα μετά το άλλο τα φιλέτα της ελληνικής οικονομίας, και ρουφά το αίμα της ελληνικής κοινωνίας. Η επιβεβαίωση της πλάνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετή για να παραδοθούμε παραδοθούμε αμαχητί.

Θα έλεγε λοιπόν κανείς πως, μία τόσο σοβαρή για τις επιδιώξεις του ΔΝΤ διαρροή, θα έφερνε όλες τις δυνάμεις της χώρας στρατευμένες υπέρ των συμφερόντων της. Αντί γι’ αυτό, υπήρξαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι που άσκησαν καλύτερη κριτική στις αποκαλύψεις από αυτήν που θα κατάφερναν να ασκήσουν τα ίδια τα στελέχη του ΔΝΤ. Ή μπορεί και απλώς να την μετέφεραν.

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι που δημόσια αμφισβήτησαν την πηγή της αποκάλυψης των Wikileaks (που με τις αποκαλύψεις τους έχουν αλλάξει τον κόσμο στις ημέρες μας), άλλοι πιάστηκαν με την ορθογραφία της, άλλοι υποστήριξαν πως τα όσα λένε στο τηλεφώνημά τους οι δύο τεχνοκράτες είναι για το καλό μας. Μάλιστα, κάποιοι ζήτησαν να τους χειροκροτήσουμε, ενώ κάποιοι ακόμα πιο… πατριώτες, έφτασαν να μιλούν για το βαλιτσάκι της ΕΥΠ.

Εντάξει, ο Άδωνις, ο Κυριάκος, οι Μανδραβέληδες, οι Κουτσομύτηδες και τα άλλα παιδιά ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουν. Γνωρίζουμε πόσο πολύ αγαπάνε το ΔΝΤ και τις πρωτοβουλίες του.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην το ξεχάσουμε.

Mε πληροφορίες απο Ρεμπελίσκο και Πέτρο Χασάπη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top