Select Menu


Τελικά, στην Ουάσιγκτον οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι “η γη γυρίζει” και γι΄ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα επιπλέον οικονομικά μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονταν στη Συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Συμφώνησαν ότι πρέπει να προαποφασισθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα και η εφαρμογή τους θα γίνει εάν και εφ΄ όσον δεν επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018. Και επειδή είναι ανέφικτος ο στόχος αυτός, είναι σίγουρο ότι το νέο πακέτο θα έχει άμεση εφαρμογή. Με αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη της Κοινωνίας μας.

Βέβαια, οι “εταίροι” μας και δανειστές – τοκογλύφοι μας, συμφώνησαν χωρίς εμάς. Αιφνιδίασαν την ελληνική κυβέρνηση και η οποία έμαθε για τη συνάντηση και το αποτέλεσμά της από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ωστόσο, ενώ συμφώνησαν για το νέο αίμα που πρέπει να δώσει ο ελληνικός λαός, διαφώνησαν στην ρύθμιση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση κατάργησε την Διεθνή Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος.

Προ ημερών έγινε γνωστή η Έκθεση του ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την Ελλάδα. Αυτή η Έκθεση είναι κόλαφος για τους “εταίρους” μας αλλά και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία φρόντισε μετά το “φάγωμα” της πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου, δια μέσω του νέου Προέδρου της Νίκου Βούτση κατάργησε την Διεθνή Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος.

Γιατί σε αυτήν διατυπώνεται ευθαρσώς ότι υπάρχουν ευθύνες κυβερνητικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων για τη διόγκωση του χρέους μας. Παρουσιάζει επίσης, στοιχεία συγκάλυψης αυτών των ευθυνών από την παρούσα κυβέρνηση.

Στις δε εισηγήσεις της προς τους δανειστές μας, τους καλεί να ελαφρύνουν το χρέος για να βοηθήσουν την Ελλάδα στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και να προωθηθούν προγράμματα επενδύσεων για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.

Άξιο λόγου είναι η παραδοχή ότι οι καταστροφικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας που πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, συντελέστηκαν από την ανευθυνότητα των δανειστών και των δανειζομένων που εμβάθυναν την οικονομική κρίση.

Αυτή η Έκθεση καταπέλτης αποσιωπήθηκε από όλα τα Συστημικά ΜΜΕ.

Ανίκανη Κυβέρνηση, σε ομηρεία.

Έτσι, η περίφημη αξιολόγηση ενώ έπρεπε να κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουμε φθάσει στα τέλη του Απριλίου και ακόμη το συζητάνε κυβέρνηση και “θεσμοί”. Και από την στιγμή που οι “εταίροι” μας ζητούν και άλλο ελληνικό αίμα, μετά την κρυφή συνάντηση της Ουάσιγκτον, είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε Εθνικές εκλογές, προκειμένου να αποδράσει των εγκληματικών της ευθυνών.

Άλλωστε, προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και έκθεση της Bank of America – άριστοι γνώστες των παγκόσμιων εξελίξεων – από τη στιγμή που θα ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις της αξιολόγησης. Ή εάν και εφ΄ όσον η Βουλή καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Γι΄ αυτό στον ορίζοντα φαίνεται ξεκάθαρα το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Η ΝΔ “χαμένη” στο Συνέδριό της.

Από τη ΝΔ μας ενημερώνουν ότι από 22-24 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Τακτικό Συνέδριό τους. Εκεί θα ψηφισθεί το νέο καταστατικό της, που όπως λένε θα θέσει το κόμμα σε νέες βάσεις για να καταστεί σύγχρονο και να παράγει πολιτική.

Δηλαδή τι ακριβώς μας λένε, ότι μέχρι τώρα δεν παρήγαγαν πολιτική γι΄ αυτό η Πατρίδα μας έφθασε σε αυτό το χάλι;

Ο Γεωργιάδης πάντα ήταν διασπαστής και υπονομευτής.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης στήριξε με χέρια και πόδια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά ταύτα, σήμερα διατείνεται δεξιά και αριστερά πως το “παιδί” δεν κάνει για αρχηγός. Έτσι, εν όψει του Συνεδρίου φρόντισε να ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό της ΟΝΝΕΔ, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαλύσει. Εκμεταλλευόμενος την πολυδιάσπαση που παρουσιάζει η ιστορική νεολαία του κόμματος.

Αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν πάντοτε διασπαστής και υπονομευτής. Δεν του φθάνει που ήταν Υπουργός και είναι σήμερα Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Παράταξης. Κοιτάει πάντοτε ψηλότερα. Έχει βάλει στόχο να γίνει αρχηγός της ΝΔ.

Όπως, τότε στον ΛΑΟΣ. Παρ΄ ότι Βουλευτής, ήθελε να γίνει Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ προκειμένου να ελέγχει τα θεσμικά όργανα του κόμματος. Τότε, που συνεπικουρούμενος του άσπονδου φίλου του Μάκη Βορίδη, έγινε Γραμματέας με πραξικοπηματικό και αντικαταστατικό τρόπο. Ή δεν είναι έτσι Άδωνη; Απλά δεν χρειάστηκε να “αρπάξει” το κόμμα του ΛΑΟΣ από τον Καρατζαφέρη – αυτός ήταν ο στόχος του- γιατί τον ξεπέρασαν οι εξελίξεις και οι “αφεντάδες του” τον προόριζαν για υψηλότερους θώκους!!

Υπονομευτής του Κούλη και ο Τζιτζικώστας.

Στις εσωκομματικές διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου, για την ανάδειξη νέων Προέδρων των Περιφερειακών Επιτροπών της ΝΔ, συνέβη το εξόχως εξωπραγματικό. Ο αρχηγός της ΝΔ δεν εξέλεξε κανέναν Πρόεδρο ΝΟΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί στην διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ, δεν παραιτήθηκε της Περιφέρειάς του. Σε συνεργασία λοιπόν, με τον Παπαμιμίκο, κατάφερε όλοι οι νέοι πρόεδροι της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης να πρόσκεινται στον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Στην δε Θεσσαλονίκη ο Απόστολος κέρδισε και τις 4 Νομαρχιακές Οργανώσεις, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καμιά!!

Έτσι, ενδεχομένως να έχουμε για πρώτη φορά Πρόεδρο της ΝΔ που να μην έχει την αποδοχή της βάσεως του κόμματος. Και φαίνεται, η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να ελέγξει το κόμμα, να αποβαίνει άκαρπη.

Αφού του καταλογίζουν ανοικτά πλέον, τη στροφή του προς το Κέντρο και την πρόθεσή του για μάζωξη πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντάς του ότι δεν θα ανεχθούν να εντάξει στη ΝΔ στελέχη που διατέλεσαν κατά το παρελθόν Υπουργοί σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Θα σας θυμίσουμε ότι πρώτοι γράψαμε πως τουλάχιστον Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδης τα έχουν “βρει” με τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Μαίνεται ο “πόλεμος” στη ΝΔ.

Λίγα 24ωρα πριν το Συνέδριο της ΝΔ, είχαμε νέες εξελίξεις. Οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Επίσης, διαγράφηκε με εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης. Και όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας Απόστολος Κράτσας: “… ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα”.

Της διαγραφής το κιγκλίδωμα.

Αυτή η ηχηρή διαγραφή, ήλθε να προστεθεί στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη. Όπως, και του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρματζη, ο οποίος έγραψε στο face book, ότι: “Τούρκος καλός μόνο νεκρός”. Και ο Φαήλος είπε σχολιάζοντας αυτή τη διαγραφή: “Δεν γνωρίζω τον κ. Κάρματζη. Αλλά του σφίγγω νοερά το χέρι. Είπε ευθέως αυτό που είναι πεποίθηση της πλειοψηφίας. Στην μεταλλαγμένη ΝΔ του φεουδάρχη γόνου, αν είσαι παιδεραστής, δεν διαγράφεσαι, μόνο απομακρύνεσαι ώσπου να ξεμπερδέψεις με τα ντράβαλα και να ξεχαστούν οι μολδαβικοί άθλοι σου. Αν είσαι σκληρός πατριώτης και μιλάς παντελονάτα, πχ για την βαρβαρότητα του τουρκισμού, τους λεηλάτες της Κύπρου, τους φονιάδες του Σιαλμά και του Ηλιάκη, τα κολεγιόπαιδα δεν αντέχουν. Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, στους δίδυμους αδένες σας”.

Και στο “βάθος” η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η οποία ξεκινάει την “πλεύση” της για να αλιεύσει τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
 
Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top