Select Menu


Το 1924 διαλύθηκε το τελευταίο χαλιφάτο στον κόσμο όταν ο Κεμάλ διέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να οικοδομήσει στη θέση της τη σύγχρονη Τουρκία. Αυτό φαίνεται όμως, ότι δεν εμποδίζει τον κυρίαρχο σήμερα πολιτικά Ερντογάν να ονειρεύεται ότι θα ξαναδημιουργήσει ένα σύγχρονο χαλιφάτο με τον εαυτό στη θέση του Σουλτάνου. 


Αυτή η εμμονή του τον οδηγεί στο να παραμερίζει την αλήθεια και την πραγματικότητα, ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να αποκομίζει η πολιτική του τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Φαίνεται ότι και στο θέμα του προσφυγικού ακολούθησε την ίδια τακτική. Μια εβδομάδα πριν την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ άρχισε να διαμορφώνει κλίμα ότι στα τουρκικά παράλια βρίσκονται περίπου 3.000.000 πρόσφυγες που είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ευρώπη. 

Προφανώς, αυτό το κλίμα δημιουργήθηκε για να πιέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τα ΄΄δώσουν όλα΄΄ στην γείτονα χώρα, όπως και τελικά έγινε. Κι αυτό διότι, όπως προκύπτει από την έρευνα του Onalert.gr και από τις παρατηρήσεις του καθηγητή διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με σχόλιο του στο λογαριασμό του στο twitter, Ηλία Κουσκουβέλη, τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν τα τουρκικά λεγόμενα.

Συγκεκριμένα, από το 2012 ως τις 3.3.2016 έχουν καταγραφεί πράγματι με βάση τα στοιχεία του Ο.Η.Ε. 2.715.789 πρόσφυγες στην τουρκική επικράτεια. 

Εδώ όμως, τίθεται το ερώτημα : όλοι αυτοί οι πρόσφυγες παραμένουν στα τουρκικά παράλια ή κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος; Η απάντηση φυσικά βρίσκεται στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης. 

Το 2015 1.000.573 πρόσφυγες, πάντα σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. έφτασαν στην Ευρώπη, οι 856.723 εκ των οποίων στην Ελλάδα. 

Το 2016 έχουν ήδη περάσει στην Ελλάδα άλλοι 144.149 πρόσφυγες από την Τουρκία. Αν προσθέσουμε και στοιχεία της Frontex για το 2014 άλλοι 50.834 πρόσφυγες είχαν έρθει στην Ελλάδα. 

Συνεπώς πώς γίνεται να υπάρχουν 2.715.789 στην Τουρκία τη στιγμή που μόνο στην Ελλάδα σε 2 χρόνια και 2 μήνες περίπου, από το 2014 ως και τις 3 Μαρτίου του 2016, χωρίς να υπολογίζουμε όσους πέρασαν στην Ιταλία, έχουν περάσει 1.051.706 άνθρωποι κάνοντας τις προσθαφαιρέσεις ;

Για άλλη μια φορά η τουρκική προπαγάνδα ξεσκεπάζεται και απεικονίζει την απέλπιδα προσπάθεια μιας αναπτυσσόμενης δύναμης να εκμεταλλευτεί τον πόνο ανθρώπων που θαλασσοπνίγονται για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την πενία για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη η ηγεσία της και για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσο απέχει όταν η ελευθερία στην Τουρκία είναι τόσο περιορισμένη και η ασυδοσία της εξουσίας συνάμα τόσο ισχυρή. 

Κι όλα αυτά γίνονται ενώ οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έχουν σοβαρές αμφιβολίες στο κατά πόσο η συμφωνία θα υλοποιηθεί στο ακέραιο από πλευράς των Τούρκων........

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top