Select Menu


Μας έκρυψαν συμφωνία με την οποία η Τουρκία βάζει πόδι στα ελληνικά νησιά με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης!

Την παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά για τη γρήγορη προώθησή τους στην Τουρκία προβλέπει το σύμφωνο επαναπροώθησης που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Σμύρνη, κάτι το οποίο "έκρυψε" η ελληνική κυβέρνηση και ήρθε στο φως της δημοσιότητας 5 ημέρες μετά.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα ελέγχουν τα έγγραφα προσφύγων και μεταναστών και θα υπογράφουν ένα πρωτόκολλο παραλαβής τους. Την παραδοχή αυτή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για πρωτόκολλο προθέσεων που υπεγράφη στη Σμύρνη και το οποίο αποτελεί "επιτάχυνση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου προώθησης μεταναστών στην Τουρκία του 2002".


"Σ’ αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται γρηγορότερα η προώθηση, με ταχύτερο τρόπο ώστε μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται οι μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας, στην Τουρκία", ανέφερε.

Εξήγησε ότι "το εθνικό συμφέρον είναι να φύγουν αρκετοί μετανάστες και να πάνε είτε προς Τουρκία, είτε προς Ευρώπη, είτε στις χώρες τους" ενώ ειδικότερα για τους παρατηρητές θα ελέγχουν "τα χαρτιά μαζί με τους δικούς μας και θα υπογράφει ένα πρωτόκολλο παραλαβής και θα παίρνει αυτούς τους ανθρώπους και θα τους πηγαίνει στη χώρα τους".

Η είδηση και μόνο στο άκουσμά της προκαλεί σόκ, αφού πρόκειται βεβαίως για τραγική ήττα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ελληνική διπλωματία.

Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπέρασε τον εαυτό της!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top