Select Menu


Ακόμη και το τελευταίο ευρώ αλλά και την τελευταία πρόσληψη ελέγχει πια η τρόικα στα νοσοκομεία. Όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της τρόικας όπως αποδεικνύεται πια και στην πράξη.Η υπόθεση όμως αυτή δεν ξεκίνησε έτσι μία μέρα…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι αρμόδιοι υπουργοί επί της Υγείας, έχοντας προφανώς μειωμένη αίσθηση της πραγματικότητας, απέφευγαν όλους τους προηγούμενους μήνες να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με τους τροϊκανούς, ισχυριζόμενοι ότι δεν…παίρνουν εντολές από τους δανειστές.

Σε μια προσπάθεια πλασματικής αντίστασης στην πραγματική εξουσία της χώρας, που είναι φυσικά οι δανειστές, οι ένοικοι της οδού Αριστοτέλους είχαν σηκώσει… μπαϊράκιωσάν να μην ήταν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε και ισχυροποίησε τουςτροϊκανούς στη χώρα.

Αποτέλεσμα όμως ήταν οι …παραγγελιές για περικοπές και κάθε είδους κουρέματα να έρχονται απ’ ευθείας από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς βεβαίως κανείς να μπορείνα φέρει αντίλογο. Άλλωστε τι θα προτιμούσε να θυσιάσει ο κ.Τσακαλώτος τα «κόκκινα δάνεια» όπου παίζεται το «κεφάλι» της χώρας στην αξιολόγηση ή τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων;

Μ αυτά και μ αυτά φθάσαμε να μην ελέγχεται απολύτως τίποτε από την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Η λειτουργία της …«πολιτικής μηχανής» της οδού Αριστοτέλους περιορίζεται σε εξαγγελίες, οι οποίες στο τέλος βέβαια δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Ενδεικτική η περίπτωση των προσλήψεων. Έχουν εξαγγελθεί χιλιάδες, αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν έχει προκηρυχθεί. Προς ώρας τα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο αλλά και με επικουρικό προσωπικό.

Το παραδέχτηκε άλλωστε και πρόσφατα ο ίδιος ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνομιλία του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ). Δεν μπορούσε να δεσμευτεί για το πότε θα φθάσει μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία.

Όμως δε δίστασε να παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσλαμβάνει κόσμοστο ΕΣΥ αλλά με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Εξάλλου σύντομα θα δούμε καιγιατρούς με μπλοκάκι στο δημόσιο σύστημα κάτι που επισήμως έχει ανακοινώσει ο Ανδρέας Ξανθός. Διαβάστε ΕΔΩ την επίσημη ανακοίνωση: «Έρχονται οι γιατροί με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ούτε όμως ένα ευρώ δεν μπορεί να δοθεί στους εργαζόμενους όπως επιδόματα κ.λ.π. εάν δε δοθεί το πράσινο φως από την τρόικα. Βέβαια το ζήτημα είναι ότι οι ένοικοι της οδού Αριστοτέλους ενώ γνώριζαν για τις ασφυκτικές συνθήκες που επιβάλουν οι δανειστές, συνέχιζαν με επηρμένο ύφος να προαναγγέλλουν …αύξηση των κονδυλίων στα νοσοκομεία, προσλήψεις προσωπικού κ.λ.π.

Κι επειδή συχνά πυκνά φροντίζουν τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής του Παύλος Πολάκης, (από κοντά φυσικά και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές τους), να κατηγορούν όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη, λέγοντας πως δέχονται…πόλεμο από τους βολεμένους του συστήματος, πρέπει να εξηγηθεί το εξής:

Το γεγονός ότι πλέον το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία ουσιαστική εξουσίααπεκρύβη τεχνηέντως από τους ιθύνοντες της οδού Αριστοτέλους.Και φυσικά το γεγονός αυτό δεν οφείλεται στην απουσία ενημέρωσης που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί επειδή δε συνομιλούσαν με την τρόικα.

Αντίθετα ήταν προφανώς στο πλαίσιο της χειραγώγησης τόσο των εμπλεκόμενων φορέων της Υγείας όσο και των ΜΜΕ που τόσο συχνά μέμφονται ότι τους πολεμούν.

Και το ερώτημα είναι τι απαντά πλέον επισήμως ο κ.Ξανθός ο οποίος υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει (στους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ) τα όσα είχε πει ο συνάδελφος του αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης, ότι ακόμα και για μικρές οικονομικές παρεμβάσεις, όπως η αποκατάσταση του ύψους της αποζημίωσης για νυκτερινά και Κυριακές, ή την κατάργηση της περικοπής του ανθυγιεινού επιδόματος σε άδειες (αναρρωτικές, λοχείας κ.λπ.), απαιτείται το πράσινο φως της τρόικας;

Υπουργοί για γέλια και για κλάματα…

Health Report

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top