Select Menu

img_95881459248845

Κατάπληκτη είδα το διορισμό ως διευθυντού του Φεστιβάλ Αθηνών ενός βέλγου. Οποιος και νά 'ναι!

Φαίνεται πως εκτός από τη ρετισινιά της αριστείας, πρέπει να καθαρθούμε και από τη ρετσινιά πως έχουμε την ικανότητα της στοιχειώδους αυτοδιαχείρισης των πολιτιστικών μας πραγμάτων! Το φιλοσοφήσαμε κιόλας το πράγμα! [Γι' αυτό είπαμε, πως αν μας διευθύνει ένας ξένος, θα γίνουμε διεθνούς φήμης! Ναί, θα γίνουμε διεθνούς φήμης, αλλά για την ασυναρτησία μας].

Η κυβέρνηση κατέχει την πρωτοπορία στους έωλους διοικητικούς, παραγωγικούς, οικονομικούς, καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και παιδαγωγικούς πειραματισμούς. Αυτό φάνηκε πολύ γρήγορα, ή μήπως όχι;

Λογικό! θα μου πείτε, τόσα χρόνια το κόμμα, άλλο δεν έκανε παρά να περιπλανιέται από διαμαρτυρία σε διαμαρτυρία, κι από άρνηση σε αντίδραση, από τους απρόκλητους προπηλακισμούς κατευθείαν στην δικαστική υποστήριξη των προπηλακιστών! πού να βρεί τον καιρό και την ηρεμία να καταρτίσει μια κυβερνητική πρόταση κι ένα πλάνο πορείας με αρχή, μέση και τέλος;

Τώρα, έχουνε βάλει τον μπαλτά στην πρίζα, και πετσοκόβουνε τα πάντα. Από το νόημα των λέξεων του στοιχειώδους λεξιλογίου (ανθρώπου μέσης έως χαμηλής παιδείας), μέχρι το νόημα ειδικών επιστημονικών όρων! Από την κατάργηση της ελπίδας, που την καθυστερήσανε κάμποσους μήνες, παίζοντας το παιχνίδι του ποντικού με την γάτα, μέχρι που σιγά-σιγά μας οδήγησαν στην απόλυτη απόγνωση!

Διαβάζω ακόμη, ότι την 25η Μαρτίου (εκτός από μια ευκαιρία για αντιπολίτευση της κυβέρνησης ή αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης), εορτάσαμε και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη κλπ.

Αυτά τα είπανε υπουργοί, πρόεδροι, καθηγητάδες κλπ. Κι εγώ, υποθέτω πως χάσανε το μάθημα της ιστορίας, ή πως το προηγούμενο βράδυ ήπιανε πολύ! [Εφέτος, κατ' εξαίρεση, γιορτάσαμε, γιατί άλλες χρονιές, είμασταν ενάντιοι στις παρελάσεις και τις μποϋκοτάραμε, ή τις καταστρέφαμε με προκλητικές και υβριστικές ενέργειες].

Στον τύπο των περασμένων ημερών, είχα, επίσης, διαβάσει, πως «Ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος», ο οποίος μάλιστα, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία, μετά από σχετικό αίτημα των παιδιών !

Περιττό να επισημάνουμε [γιατί είναι προ πολλού καλώς γνωστό] ότι μέχρι τώρα μπορούνε -ανεμπόδιστα και αυτονοήτως- να απευθύνονται στους μαθητές της μέσης εκπαίδευσης κυρίως, ποικίλης προέλευσης ομιλητές για τα διάφορα κοινωνικά ή άλλα θέματα (όπως, για παράδειγμα, τα ναρκωτικά και την πολιτική, τα προβλήματα των μεταναστών -λαθραίων ή νομίμων-, τις αναδασώσεις, τον εθελοντισμό, την ιδαιτερότητα σεξουαλικού προσανατολισμού και το έϊτζ, και άλλα παρόμοια και ανόμοια), ενίοτε ακατάλληλα για την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, αλλά κατάλληλα για την προετοιμασία πολιτικού κλίματος και την αποτελεσματική στελέχωση πολιτικών οργανισμών, διεκδικούντων ή ήδη εγκατεστημένων στην εξουσία.

Κι ύστερα από τα παραπάνω πολύ κατατοπιστικά, σχετικά με το «πού μας πάει η πολιτεία μας», κι αφού έχω ήδη ακούσει και την κ. Τασία να λέει για την ξέγνοιαστη και άκρως διευκολυντική (τσιμέντο να γίνουμε εμείς) πολιτική της και τα πλάνα της σχετικά με τους «περαστικούς» κατά πλειοψηφίαν αλλοεθνείς κι αλλόθρησκους -κατά σύμπτωση άραγε;- από τα χώματά μας, ετούτο κατάλαβα: αν δεν μας πάνε για φούντο, πάντως θα επιτρέπεται να μιλάνε στα παιδιά μας, στα σχολεία:
  • όλες οι ΜΗΚΥΟ, για να τα προσκαλούν σε εθελοντικές προσφορές κατά περίσταση, ανάλογα με τα προγράμματά τους!
  • όλες οι παρεπιδημούσες (στο ξέφραγο αμπέλι-τη χώρα μας) εθνικές μειονότητες, για να παίζουν -εκβιαστικά- με την ευαισθησία των παιδιών μας, προκειμένου να επιτύχουν λύσεις στα προβλήματα που αναφύονται σε βάρος τους (ή επί σκοπώ και σε βάρος μας), ως συνέπειες των πολιτικών παιγνίων των μεγάλων
  • όλα τα πολιτικά κόμματα και οι νεολαίες τους, για να αγρεύουν το νέο πολιτικό προσωπικό, που θα στελεχώνει τις διαδηλωτικές κι επαναστατικές, αντιπολιτευτικές ή κυβερνητικές, νεολαιΐστικες ορδές τους, και
  • όλες οι απολιτίκ μειονότητες και κοινωνικές ομάδες ειδικών ταλέντων και εξειδικευμένων αναπηριών,
  • καθώς και όλες οι αριστερές δυνάμεις, πάσης αποχρώσεως και επαναστατικότητος
  • και όλες οι ηγετικές προσωπικότητες άλλων θρησκευτικών δογμάτων και παγανιστικών ρευμάτων και φιλοσοφιών, πλήν των εγχωρίων, ελλήνων το ήθος και το γένος, και ασφαλώς πλην των εκκλησιαστικών μας γερόντων, πατέρων και διδασκάλων!
Και στον νευραλγικώτερο καλλιτεχνικό θεσμό, το Φεστιβάλ Αθηνών, με προεκτάσεις πολιτικής, τουρισμού. οικονομίας, πολιτισμού, ιστορίας, φιλοσοφίας και διεθνή ακτινοβολία, από εδώ και στο εξής, θα προϊστανται οποιοιδήποτε σπουδαίοι (ξένοι) πλην Ελλήνων-ίσως γιατί δεν υπάρχουν κατά τον αρμόδιο υπουργό έλληνες ικανοί. Κι οι ξένοι αυτοί προϊστάμενοι, θα έχουν ασφαλώς την αρμοδιότητα να περιλαμβάνουν στο ρεπερτόριο του Φεστιβάλ, ο,τιδήποτε θέλουν! Ακόμη και να αποκλείουν τα έργα των ελλήνων σύγρονων και κλασικών δημιουργών.

Κι αν επαναστατήσουμε, ενάντια σε όλον αυτόν τον εκφυλισμό, αυτό θα το κάνουμε για ισότητα και τη δικαιοσύνη, κι όχι για να πετάξουμε από πάνω μας την σκουριά, την ανοησία, την ασυνέπεια, την κοροϊδία, την ξενοδουλία, τον νεποτισμό, την αδιαφορία, την αγνοια, τον ερασιτεχνισμό, την ανικανότητα, την αμετροέπεια, την ανωριμότητα, την τεμπελιά και το φόβο μπροστά στους -αλλότριους και οικείους- αφέντες της δουλείας και της αναξιοπρέπειάς μας.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!

Σημείωση: Η φωτογραφία που πλαισιώνει το κείμενο έχει ληφθεί από  εδώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top