Select Menu


Το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων προέτρεψε την Ελλάδα να μετακινήσει τους δεκάδες χιλιάδες Σύριους και άλλους πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα του, που επί ημέρες τα έχουν μπλοκάρει...

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κέντρα για τους πρόσφυγες και όχι σε σκηνές κατά μήκος των συνόρων, εφ’ όσον δεν μπορούν να περάσουν, ζώντας σε άθλιες συνθήκες.

Ανακοίνωσε επίσης, την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και να αποφευχθούν δραματικά σενάρια.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι μια ομάδα μεταναστών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα είχαν μπλοκάρει τη σιδηροδρομική γραμμή, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση των Σκοπίων να τους αφήσουν να περάσουν μέσα από τον βαλκανικό διάδρομο προς τη Δυτική Ευρώπη.

Οι μετανάστες έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή από... την ελληνική πλευρά, εμποδίζοντας τα εμπορευματικά τρένα να εισέλθουν στο νοτιοσλαβικό κράτος ή να κατευθυνθούν νότια.

Περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι έχουν μπλοκάρει τα σύνορα τις τελευταίες ημέρες οι αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι θα αφήσουν να περάσουν τόσους, όσους δέχεται η Σερβία.

Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες 24 ώρες μέχρι τις 6:00 σήμερα το πρωί οι αρχές των Σκοπίων άφησαν να περάσουν 500 μετανάστες, αλλά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα θα περάσουην άλλα 130 άτομα.

Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς επέστρεψαν από τις σκοπιανές αρχές, οι οποίες υποστήριξαν ότι δεν είχαν τα σχετικά έγγραφα. Ένας άνδρας λιποθύμησε όταν επέστρεψε.

Οι μετανάστες εξήγησε ότι οι Σκοπιανοί δεν αποδέχονται τις σφραγίδες της ελληνικής αστυνομίας και επομένως δεν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι τα έγγραφά τους είναι γνήσια.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του ότι σύντομα θα κλείσει η μεταναστευτική οδός μέσω των Βαλκανίων, εφ’ όσον η Αυστρία επιμένει σε όριο αριθμού εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα της, όπως γράφει το news.bg.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top