Select Menu


Αν απαλλάξουν τον Χριστοφοράκο και βαφτίσουν τις μίζες - "δωρεές", τα κόμματα θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τις δωρεές αυτές στον χρηματοδότη τους!

Πριν λίγες μέρες ο εισαγγελέα Στέλιος Κωσταρέλλος πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, να αρθούν τα 2 από τα 3 εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Η εισήγηση του Στ. Κωσταρέλλου ήταν πως ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά» στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Έστω οτι συμεριζόμαστε το άμεμπτο σκεπτικό του εισαγγελέα και τα «διψήφια ποσά εκατομμυρίων» αποτελούσαν όντως δωρεές(!!), τι λέει ο νόμος 4304/ΦΕΚ Α 234/23.10.2014 για την ιδιωτική χρηματοδότηση προς τα πολιτικά κόμματα;


Επομένως ακόμα και αν η πρόταση του Στ. Κωσταρέλλου υιοθετηθεί από το ∆ικαστικό Συµβούλιο και καταργηθούν και τα δύο εντάλµατα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Μ. Χριστοφοράκου βαφτίζοντας τις μίζες - "δωρεές", θα πρέπει και πάλι να εφαρμοστεί ο παραπάνω νόμος! 

Όπερ σημαίνει:

- Ο Χριστοφοράκος πρέπει να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους και χρηματική ποινή. 

- Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πρέπει να επιστρέψουν στον χρηματοδότη το συντομότερο δυνατόν τα ποσά που πήραν! Αν μάλιστα η επιστροφή της ιδιωτικής χρηματοδότησης αποδεικνύεται αδύνατη, το ποσόν πρέπει να κατατεθεί από τον δικαιούχο χρηματοδότησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο τέλος του έτους!

Θα σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων επιβάλλοντας τις ανάλογες ποινές που προβλέπει ο νόμος; 

Ξεκάθαρα όχι!

Και αυτό διότι οι Εισαγγελικές Αρχές της Ελλάδας είχαν στοιχεία στα χέρια τους που αποδείκνυαν ότι η SIEMENS χρημάτιζε και τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τουλάχιστον από τις 6 Ιουνίου 2008 αλλά ποτέ δεν ασκήθηκε δίωξη! 



Όπως επίσης δεν προκειταί ποτέ να μας πούνε πού πήγαν τα 100 εκατ. ευρώ των ελληνικών μιζών της Siemens, (περίπου 15 εκατ. ευρώ εμφανίζονται από τη γερμανική δικογραφία να έχουν καταλήξει απευθείας σε κομματικά ταμεία και αγνοούνται τα υπόλοιπα 85 εκ.) που αποτέλεσαν προϊόν απάτης, εικονικής τιμολόγησης , συνωμοσίας, αθέμιτου ανταγωνισμού και που προκάλεσαν τεράστιες ζημίες στο Ελληνικό Δημόσιο... 

Δυστυχώς για Εμάς και για την Χώρα μας, δικαιοσύνη καμιά...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top