Select Menu


Υποτίθεται πως ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και κάμποσα χρόνια.

Όμως ο αμερικάνικος ελέφαντας και το ρωσικό μαμούθ δεν έπαψαν να αλληλοϋποβλέπονται.

Ο αμερικάνικος παράγοντας θέλει όλη τη βοσκή δική του και προσπαθεί συνεχώς να περιορίσει τον ζωτικό χώρο του ρωσικού με αποτέλεσμα να μην ησυχάζει ποτέ η υφήλιος από τις αντιπαλότητες και τα συμφέροντά τους.

Για το ζωτικό χώρο και τα πετρέλαια του Καυκάσου βομβαρδίστηκαν το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη και η Συρία χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, μόνο με την πρόφαση πως χτυπάνε την τρομοκρατία.

Λες και αυτά όλα που κάνουνε σε αυτές τις χώρες δεν είναι επαίσχυντη τρομοκρατία. Οι αναίσχυντοι, οι ασύλητοι !

Ο κοσμάκης που έμενε σε αυτές τις χώρες πλήρωσε τη νύφη όπως τα βατράχια στο βάλτο όταν μαλώνουν οι ελέφαντες.

Άφησε τρομοκρατημένος τα σπίτια του, τις δουλειές του το βιός του και πήρε των ομματιών του για άλλη γη και άλλα μέρη που να μη γίνονται βομβαρδισμοί.

Που νάξεραν πως εγκαταλείποντας τα ερείπια της πατρίδας τους, που δημιούργησαν οι Αμερικάνοι με τα Ευρωπαϊκά τσιράκια τους, θα θαλασσοπνιγόντουσαν να περάσουν με χίλια βάσανα το Αιγαίο ψάχνοντας χώρο να παγκιάσουν και θα ερχόντουσαν να βουλιάξουν στα λασπόνερα της Ειδομένης.

Εδώ όμως στην Ελλάδα που ξεμπαρκάρανε, είναι μεν ένα φιλόξενο λιμάνι αλλά φτωχό, που οι κάτοικοί της δίνουν αγώνα επιβίωσης γιατί και εδώ μας έχουν αλλάξει τα φώτα με οικονομικούς βομβαρδισμούς.

Γι' αυτούς μεριμνούν εκατοντάδες ΜΚΟ και ένα σωρό φιλεύσπλαχνοι που νοιάζονται το τι θα φάνε, τι θα πιούνε και που θα αφοδεύσουν.

Κανένας όμως από δαύτους εκτός από την εκκλησία δε νοιάστηκε τι θα φάνε, οι Έλληνες που έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και κοιμούνται σε σπηλιές στο Λυκαβηττό ή στο λόφο Φιλοπάππου,.

Όλα για τους λαθρομετανάστες και για κάποιους πρόσφυγες.

Εις τας Ευρώπας η εξουσία κάθισε γύρω από ένα τραπέζι για να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε το λεφούσι που ξεκινάει κάθε μέρα από της ακτές της Τουρκίας και καταφθάνει ταλαιπωρημένο στις ελληνικές ακτές.

Κανένας τους δεν σκέφτηκε να τιμωρήσει τους Τούρκους διακινητές και όλοι τα έχουν βάλει με την Ελλάδα πως δεν ξέρει να φυλάξει τα σύνορά της.

Το δυστύχημα όμως είναι πως εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε πολιτικούς με αρ@@ να απαιτήσουν να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και να υποστηρίξουν τα δικαιώματά μας, σε αντίθεση με τους Τούρκους που κάνανε ακόμα και τη σκληρή Μέρκελ να υποχωρήσει στις απαιτήσεις τους.

Τα τουρκιά διδαχτήκανε διπλωματία από τους Φαναριώτες, σήμερα παίζουνε το ούτι και κάνανε την Ευρώπη να χορεύει το χορό της κοιλιάς.

Δε λέω πως οι δικοί μας δεν πασχίζουν, αλλά είναι λίγοι ρε παιδί μου, δεν μπορεί οι φράξιες της πολυποίκιλης αριστεράς να τα βγάλουν πέρα με τους λύκους του Βορρά ούτε με τους τούρκους που δεν έχουν τηρήσει ποτέ οποιαδήποτε υπογεγραμμένη συμφωνία τους.

Αυτοί μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο πέρνανε δισεκατομμύρια δολάρια από τους Αμερικάνους για να σταματήσουν την καλλιέργεια της παπαρούνας για την παραγωγή του όπιου και αντί να σταματήσουν, την παραγωγή τους την αύξησαν και γέμισαν τον κόσμο με όπιο και δεν τους τιμώρησε κανένας.

Γι' αυτά που γράφω για τον Τσίπρα δεν παρασύρομαι από την ρητορική του Γεωργιάδη εναντίον σου, αλλά βρε παιδί μου με τι κότσια ήθελες να φύγεις από πρόεδρος του δεκαπενταμελούς και να γίνεις Πρωθυπουργός;

Θα μου πείς, σάμπως οι άλλοι είναι καλλίτεροι από σένα, πιστεύω πως ΟΧΙ.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr




Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top