Select Menu


Τα τελευταία χρόνια οι παραμεσόγειες χώρες βράζουν στο καζάνι των συμφερόντων των ισχυρών του πλανήτη.

Οι πετρελαιαγωγοί έχουν γίνει βρόγχος στους λαούς που παράγουν το πετρέλαιο και στους λαούς που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο δρόμο που θα περάσουν οι πετρελαιαγωγοί για την εκμετάλλευσή του.

Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους οι Αμερικάνοι με τους Ευρωπαίους συνεταίρους τους, έσπειραν και χρηματοδότησαν τη διχόνοια και το μίσος σε όλους αυτούς τους λαούς.

Από την Τσετσενία έως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τα τελευταία χρόνια στη Συρία εξόπλισαν και ξόδεψαν άφθονο χρήμα σε ομάδες "ανθρώπων" για να σκοτώνει ο ένας τον άλλο.

Και όλα αυτά για το πετρέλαιο !

Στις χώρες αυτές δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα και ανθρώπινο κεφάλι να είναι σίγουρο πως θα είναι στη θέση του την άλλη μέρα.

Οι πόλεις ισοπεδώθηκαν και κείτονται σε εφιαλτικά ερείπια. Οι δυστυχείς κάτοικοι χωρίς νερό και τροφή παίρνουν τις φαμίλιες τους και ότι πολύτιμο έχουν και τραβάνε το δρόμο προς την Ευρώπη όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι τους υπόσχονται στρωμένο με ροδοπέταλα.

Δημιουργήθηκε μεγάλος συνωστισμός (που είσαι κυρία Ρεπούση;) στα παράλια της Τουρκίας, μπήκανε σε κάτι φουσκωτές βάρκες και σε κάτι σαπιοκάραβα σκυλοπνίχτες να ταξιδέψουνε με προορισμό την ελπίδα.

Μιλιούνια οι πρόσφυγες και κοντά σ' αυτούς λαθρομετανάστες και κακοποιά στοιχεία που είχαν υπηρετήσει στις συμμορίες των Τζιχαντζιστών και έρχονται στην Ευρώπη για να συνεχίσουν τη Τζιχάντ δηλαδή την εξόντωση των απίστων.

Κατέκλισαν τα ελληνικά νησιά και οι γηγενείς κατάντησαν μειοψηφία στον τόπο τους. Τα τρόφιμα στα νησιά είναι περιορισμένα και πανάκριβα, λόγω της αποστάσεως από τα κέντρα προμηθειών και ιδιαίτερα το χειμώνα που τα δρομολόγια των πλοίων είναι λιγοστά.

Παρόλα αυτά έδειξαν την πατροπαράδοτη φιλοξενία που έχουμε στο αίμα μας εμείς οι Έλληνες, τους περιέθαλψαν, τους τάισαν από το υστέρημα τους και προσέφεραν βοήθεια πάνω από τις δυνάμεις τους.

Τώρα να έρθω στο πρακτικό μέρος και να επισημάνω πως απ' αυτούς τους ανθρώπους οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι και δεν πρόκειται να ενσωματωθούν στην Ευρωπαϊκή κοινωνία.

Η αλήθεια είναι πως φοβόμαστε τα θρησκευτικά πιστεύω τους, τον πολιτισμό τους, τα έθιμά τους. Δικαίωμά τους να τα έχουν αφού έτσι μεγαλώσανε, αλλά εμείς δεν αντέχουμε σαν μικρή χώρα που είμαστε, όλο αυτό τον όχλο που καταφτάνει από την Ασία και την Αφρική.

Πως να τους ταΐσουμε, που να τους κοιμίσουμε, πως να τους γιατροπορέψουμε που δεν μπορούμε ούτε τον εαυτό μας να γιατρέψουμε και δικοί μας άνθρωποι της διπλανής πόρτας ψάχνουνε στα σκουπίδια τροφή για να μην πεθάνουνε της πείνας. .

Και η Ευρώπη, αλλά κυρίως η Γερμανία δακρύζουν υποκριτικά για τα παθήματα αυτών των ανθρώπων που αυτοί με την απληστία τους τα δημιούργησαν.

Η βοήθειά τους μηδαμινή και υπό προϋποθέσεις για την ανακούφιση όλων αυτών των ανθρώπων που ψάχνουν στο ήλιο μοίρα.

Έχουμε και την Αυστρία μαζί με άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες να μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί δεν φυλάμε καλά τα σύνορά μας και ενοχλείται η αφεντιά τους από την εισροή τόσων ανθρώπων που θέλουν κάπου να κουρνιάξουν μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα βάλανε με την Ελλάδα και την κατηγορούν ως ανίκανη να διαφυλάξει τα θαλάσσια σύνορά της, ποιοί αυτοί που δεν έχουν δει θάλασσα παρά μόνο στην τηλεόραση.

Τι φύλαγμα να κάνεις όταν έχεις μπροστά σου απελπισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά που θαλασσοπνίγονται για να γλυτώσουν από την αγχόνη που στήσανε στις πατρίδες τους οι άπληστοι πετρελαιάδες.

Η Αυστρία τα έβαλε με την Ελλάδα ξεχνώντας πόσο έχει ευεργετηθεί από ανθρώπους που γεννήθηκαν σ' αυτή την μικρή αλλά υπερήφανη χώρα την Ελλάδα.

Σα λαός παραμένουμε υπερήφανος και να μη βλέπει ο κύριος Σεμπάστιαν Κουρτζ τη σημερινή μας κατάντια, που την ευθύνη δεν την φέρουμε εμείς, αλλά προδότες και ανίκανοι πολιτικοί που διαφεντεύουν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας.

Το μέγαρο που στεγάζεται η περίφημη όπερα τις Βιέννης (Musikverein), που κάθε χρόνο δίνουνε την πρωτοχρονιάτικη συναυλία τους και καμαρώνουνε σε όλο τον κόσμο, είναι δωρεά του Ηπειρώτη Νικόλαου Δούμπα και ο δρόμος που περνάει μπροστά από την όπερα φέρει το όνομά του.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του πραγματοποίησε εκτός του μεγάρου μουσικής και αρκετές άλλες δωρεές με κυριότερες όπως αυτές της ανέγερσης της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βιέννης, της Ομοσπονδίας Εικαστικών Τεχνών και του σημερινού Μουσείου Εφαρμοσμένης Τέχνης.

Μέσω των χορηγιών του Νικολάου Δούμπα, η Βιέννη εμπλουτίστηκε στην εποχή του με μία σειρά μνημείων προσωπικοτήτων όπως του Μπετόβεν, του Μπραμς, του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και άλλων, τα οποία σήμερα συγκαταλέγονται στα γνωστότερα αξιοθέατα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Τα ήξερες αυτά κύριε Σκρούτζ;

Τίποτα από αυτά δεν είδαν ούτε κατάλαβαν, ο υπουργός εξωτερικών και η αναπληρώτρια του όταν περιδιαβαίνουν την πρωτεύουσά τους τη Βιέννη.

Αμνήμονες και αγνώμονες οι καθοδηγούμενοι από τον Σόιμπλε Αυστριακοί.

Κάποιος πρέπει να τους τα θυμίσει μια και αυτοί κοιτάνε αλλού, προς τις Άλπεις και σφυράνε κλέφτηκα.

Θεόφιλος Αιγινήτης
 Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top