Select Menu


Τα βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν πυρηνικές επιθέσεις σε στόχους στη γη ως μέρος της άσκησης «Cold Response» του ΝΑΤΟ που διεξάγονται στη Νορβηγία.

Την 1η Μαρτίου τρία Β-52 ξεκίνησαν από αμερικανική βάση στην Ισπανία και μεταφέρθηκαν στη Νορβηγία ενώ θα πραγματοποιήσουν τις «επιθέσεις» στην περιοχή που διεξάγονται οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Το περιοδικό «Air Force Times» αναφέρει πως η συμμετοχή των Β-52 θα αναδείξει την ικανότητα των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων σε μια πιθανή «επιθετικότητα» της Ρωσίας. Οι ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ πρόσφατα επισήμανε πως η σχέση Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει μπει σε νέα εποχή Ψυχρού Πολέμου και αναρωτήθηκε μάλιστα «αν ζούμε στο 2016 ή στο 1962″…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top