Select Menu


Πάντοτε τα κανάλια της “ελεύθερης” τηλεόρασης, με τους νταβατζήδες ιδιοκτήτες τους, αναλάμβαναν εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Βουτηγμένοι σε ένα βούρκο διαπλοκής μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα και τα κόμματά τους, προς εξυπηρέτηση από κοινού των συμφερόντων τους. Συμφέροντα άνομα, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, το οποίο επί δεκαετίες κατάκλεβαν αυτοί οι καναλάρχες και οι συμμορίες των πολιτικών που στελέχωναν τις κυβερνήσεις, τους ανέχονταν προκειμένου να καλύπτονται οι βρωμιές, οι παρανομίες και να εισπράττουν τη στήριξή τους όταν χρειάζονταν τη βοήθεια του Συστήματος, προκειμένου να υπάρχουν στο παιχνίδι της Εξουσίας.

Πολύτιμα εργαλεία τους οι μεγαλοσχήμονες κατ΄ όνομα δημοσιογράφοι, της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Οι οποίοι μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν την διαστρέβλωση των ειδήσεων και την μεταφορά τους στους πολίτες, σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργοδοτών τους, οι οποίοι έτσι γίνονται απαραίτητοι στους πολιτικούς και τα κόμματά τους.

Όμως, δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η ταυτόχρονη διάδοσή τους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης. Είναι καθήκον των επαγγελματιών δημοσιογράφων να “μάχονται” για την ορθή και αληθινή ενημέρωση της κοινής γνώμης. Κάτι, που αυτοί οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν έπραξαν!!

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε την αλήθεια.

Πριν γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ήταν λάβρος κατά των νταβατζηδοκάναλων. Τότε που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους:

“Βασική μας αρχή είναι η ελεύθερη έκφραση του λόγου. Η σκληρή κριτική στην κάθε κυβέρνηση, είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Αν το πλαίσιο των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ξεκάθαρο, εκεί είναι που μπορεί να δημιουργηθεί μια ομερτά και η πιο σκληρή σχέση διαπλοκής. Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Έχουμε αποφασίσει να κόψουμε την κλωστή, που συνδέει την πολιτική με τις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει κάθε κανάλι. Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, είχαν ήδη αρκετή δύναμη, για να επιβάλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις να μην γίνεται τίποτα απολύτως με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Αν κάποιος κατέχει νόμιμα την άδεια να εκπέμπει, αν έχει πληρώσει όσα οφείλει στο δημόσιο, αν είναι μια υγιή επιχείρηση τότε δεν έχει κανέναν λόγο να αυτολογοκρίνεται”.

Η εκάστοτε Εξουσία στηρίζει και συντηρεί τη διαπλοκή.

Ωστόσο, μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση της κυβέρνησης, να είναι 4 οι άδειες εθνικής εμβέλειας, θεωρούμε πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του χάθηκε για άλλη μια φορά μέσα στα ψέματά της. Προσπαθεί να καταργήσει το παλαιό και φθαρμένο καθεστώς, δημιουργώντας ένα εξ ίσου διαπλεκόμενο καθεστώς, μια νέα ομερτά στήριξης συμφερόντων. Και διαπιστώνουμε πως έχει ξεκινήσει ένας φοβερός πόλεμος μεταξύ του παλαιού και ισχυρού καθεστώτος, του παλαιού και ολιγότερου ισχυρού, αλλά και των νέων δελφίνων που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους τηλεοπτική αυτοκρατορία.

Και όπως ενημερωνόμαστε από το “Πρώτο Θέμα”, στο θαλασσοδανεισμένο Mega κυρίαρχος του παιχνιδιού θα είναι ο Μπόμπολας. Οσονούπω, μπαίνει στο παιχνίδι και ο συνέταιρός του στο Stoiximan, Δ. Μάρης, αλλά και ο Θ. Φιλιππόπουλος. Όπως επίσης, ο Σταύρος Ψυχάρης θα στηριχθεί απεριόριστα από τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον φίλο και κουμπάρο του. Και όλοι γνωρίζουν πως ο Σωκράτης είναι παντός καιρού και ο λόγος του περνάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε, Αλαφούζος έχει προπληρώσει τις επόμενες 8 μηνιαίες δόσεις των δανείων του.

Τα νέα κόμματα, αναχώματα της Εξουσίας.

Όμως, ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος με όλα τα σημερινά πολιτικά κόμματα, αφού η τελευταία του ελπίδα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και από τον οποίο απογοητεύθηκε οικτρά. Γιατί, από παντού εισπράττουν τα επιτελεία των κομμάτων τη γενική κατακραυγή του λαού. Το Σύστημα λοιπόν, πρέπει να “γεννήσει” νέους κομματικούς σχηματισμούς με όχημα τον δήθεν “πατριωτισμό” των, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, με σκοπό να είναι το ανάχωμα της Εξουσίας, όπως ακριβώς κατά το παρελθόν ήταν το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και στη σημερινή κυβέρνηση οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Πάνου Καμμένου.

Έτσι, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε τη συμπόρευση των Γιώργου Καρατζαφέρη και Νίκου Νικολόπουλου στη δημιουργία “πατριωτικού” κόμματος. Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό, πως τάχατες σκοπό έχουν τη διάσωσή του, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να ικανοποιήσουν τη μωροφιλοδοξία τους και το γεγονός πως δεν αντέχουν το πολιτικό περιθώριο και τη μοναξιά τους. Όπλα τους, από όπου θα προπαγανδίζουν το προϊόν τους: Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΡΤ (ιδιοκτησίας Καρατζαφέρη) και Kontra Channel των Κουρήδων. Καθημερινών προπαγανδιστών του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και που ευχαρίστως θα θέλανε αυτό το νέο πολιτικό μόρφωμα να πάρει τη θέση των ΑΝΕΛ στο παιχνίδι Εξουσίας από τη στιγμή που όλοι συνομολογούν πως ο κύκλος αυτού του κόμματος, οριστικά έκλεισε.

Το άλλο εκκολαπτόμενο κόμμα του Στρατηγού Φραγκούλη, όπως ήδη έχουμε γράψει, στηρίζεται από μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, χρηματοδότης του εγχειρήματος θα είναι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπου όπως ακούγεται, θα διαθέσει 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να πάρει τη μια τηλεοπτική άδεια. Επίσης, τυγχάνει της υποστηρίξεως του Διεθνούς Ιδρύματος “Φίλιππος Β΄ Βασιλεύς της Μακεδονίας” με έδρα τη Νέα Υόρκη, αλλά και της υπόγειας στήριξης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Ραντεβού με νόημα

Γράφαμε για το ραντεβού του πρώην Βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου την περασμένη εβδομάδα στο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Τον Υπουργό που έχει στα χέρια του τις τύχες διανομής των αδειών. Θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς συζήτησαν. Γιατί ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρώην Μνημονιακού Βουλευτή; Εκπροσωπούσε τον εαυτό του ο Κυριάκος Βελόπουλος ή επί παραδείγματι τον ιδιοκτήτη του “Έψιλον” Φίλιππο Βρυώνη; Ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη; Από τη στιγμή που και με τους δυο είναι φίλος, καθώς διατηρεί και επαγγελματική σχέση.

Ταυτόχρονα, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα διασταύρωσης της είδησης, σας τη μεταφέρουμε όπως μας την έδωσαν: “Σε ένα μήνα ο Βελόπουλος θα έχει εκπομπή στο Sunny Channel με πολύ γνωστό δημοσιογράφο, που δεν έχει εκπομπή αυτή τη στιγμή (μας ανέφεραν το όνομά του)”. Ο πληροφοριοδότης μας, μας είπε πως το deal το έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Αληθεύει;;;

Ναι Νικολόπουλου στις νέες τηλεοπτικές άδειες.

Κλείνοντας για σήμερα, να πούμε πως εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας (153), το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών συχνοτήτων ψήφισε και ο Νίκος Νικολόπουλος. Και μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται πως ψήφισε “Ναι”, προκειμένου να σταματήσει η διαπλοκή των μεγαλο-καναλιών, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν πως η ψήφος του σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει το νοικοκύρεμα στο τηλεοπτικό τοπίο. Όπως επίσης πως, ψήφισε συναισθηματικά, λόγω της φιλίας του με τους καναλάρχες, Κουρή και Βρυώνη…


Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top