Select Menu


Πλάκα έχει η ζωή.

Σχετικά, δηλαδή, με την επανάσταση της γραβάτας. Τα συλλαλητήρια γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και λοιπών ευγενών επαγγελματιών. Ετσι πάει: Σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος. «Η εφαρμογή, ανόητε» δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα. Αφορά όλους τους Ελληνες. Κι αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον οι μορφωμένοι. Ολοι αυτοί που έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ το καλοκαίρι στο ενδεχόμενο να βγει «όχι» στο δημοψήφισμα και να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και το ευρώ. Ολοι αυτοί που είχανε φάει το παραμύθι ότι ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη θα κάνανε επανάσταση.

Ολοι αυτοί που μαζευόντουσαν στο Σύνταγμα και φωνάζανε «μένουμε Ευρώπη». Ολοι αυτοί που δεν ήθελαν να γίνει η Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Κορέα. Αφού θέλεις, λοιπόν, να είσαι στην Ευρώπη, θα πληρώσεις το τίμημα. Θα πληρώσεις τα χρέη σου.

Οταν είσαι στην Ευρώπη, είσαι με τους όρους της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Δεν είσαι με τους δικούς σου τους όρους. Αφού, λοιπόν, έχουνε πάρει από όλους τους άλλους ό,τι είχανε και δεν είχανε, θα έρθεικαι η δικιά σου σειρά. Να πάρουνε και του δικηγόρου τα λεφτά από την τσέπη και του γιατρού. Ο Πατούλης ήτανε μπροστάρης στον αγώνα για να βγει στο δημοψήφισμα «ναι». Ως δήμαρχος Αμαρουσίου. Κι έρχεται σήμερα σαν γιατρός και λέει «όχι» στο ασφαλιστικό.

Η Ευρώπη, όμως, έχει κόστος. Ο τσάμπας πέθανε.

Κώστας Καίσαρης



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top