Select Menu


Οι μαθητές γυμνασίου στην πόλη Μόσσο της Ιταλίας σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν ένα νησί ώστε να το κρατήσουν μακριά από τα «χέρια» των τραπεζιτών.

Οι νεαροί μαθητές ζητούν από κάθε παιδί στην Ιταλία να προσφέρει 50 λεπτά για να μπορέσουν να αγοράσουν το νησί, που θα μετονομάσουν σε «isola dei regazzi» (το νησί των παιδιών).

Το Νησί των Ρόδων (Rose Island), ή αλλιώς Budelli, είναι ένα ακατοίκητο νησί, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κορσική και τη Σαρδηνία, και είναι γνωστό για τις ροζ αμμουδιές του. Επιπλέον, θεωρείται το πιο όμορφο νησί της Μεσογείου.

Οι μαθητές δήλωσαν: «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι το εξής: Αν όλοι οι μαθητές των ιταλικών σχολείων έδιναν 50 λεπτά ο καθένας, τότε θα μπορούσαμε να συλλέξουμε τα 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να κερδίσουμε την επόμενη δημοπρασία, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν θα πάει στα χέρια ξένων».

Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει το ποσό των 75 ευρώ.

Το νησί βρίσκεται στο κέντρο πολιτικής διαμάχης για χρόνια, με τον Ζηλανδό τραπεζίτη Μάικλ Χαρτ να δίνει 2,94 εκατ. ευρώ για το νησί, όταν αυτό δόθηκε σε πλειστηριασμό το 2013. Ο τραπεζίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με τοπικούς πολιτικούς, οι οποίοι ήθελαν να επιστρέψουν το νησί στον κρατικό έλεγχο, ύστερα από την πτώχευση του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Παρότι ο επιχειρηματίας τελικά κατάφερε να κερδίσει τελικά την επιμέλεια του νησιού. Ωστόσο παραιτήθηκε από τα σχέδια οικοδόμησης του νησιού, επικαλούμενος «επιμονή της αντιπολίτευσης».


Τα παιδιά έμαθαν για το νησί, διαβάζοντας την ιστορία του σε μια εφημερίδα και έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν την καμπάνια. Η σελίδα της καμπάνιας στο Facebook ονομάζεται «Non si s-Budelli l’Italia».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top