Select Menu


H ΕΕ σημειώνει ότι οι διατάξεις της χώρας μας παραβιάζουν τους κανόνες της και δίνουν διορία δύο μηνών. Διαφορετικά παραπέμπουν την Ελλάδα στο δικαστήριο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του news247, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη διακριτική, όπως την χαρακτηρίζει, φορολογική νομοθεσία της για το γάλα, τα προϊόντα με βάση το γάλα και το κρέας από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.


Επί του παρόντος η Ελλάδα επιβάλλει φόρο επί της αγοράς του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ωστόσο, ο φόρος δεν εφαρμόζεται κατά τον ίδιο τρόπο στα εγχώρια προϊόντα όπως γίνεται σε προϊόντα από άλλα κράτη μέλη. Ορισμένα εθνικά προϊόντα απαλλάσσονται από τη φορολογία και άλλα φορολογούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Φόρος επιβάλλεται επίσης επί των αγορών τόσο στο εγχώριο όσο και στο εισαγόμενο κρέας. Ωστόσο, ο φόρος αυτός χρησιμοποιείται για να χρηματοδοτήσει τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ., έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος παρέχει επιχορηγήσεις σε Έλληνες αγρότες και, συνεπώς, ωφελεί μόνο τα εγχώρια προϊόντα.

Οι διατάξεις αυτές παραβιάζουν, κατά την Επιτροπή, τους κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα μέτρα που έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα με τους δασμούς και δημιουργούν εσωτερική φορολόγηση που εισάγει διακρίσεις. Το αίτημα διατυπώνεται υπό μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Αν δεν υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top