Select Menu


Σκέφτεσαι με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας ποιος άλλος λαός θα καταφέρνε να παραμένει τόσο ψυχραιμος (ως ένα βαθμό) τόσο ευθυμος,τόσο δυνατός.

Αν κάτσεις και καλοσκεφτεις τι έχει περάσει ο απλός Έλληνας τα τελευταία 6 χρόνια και ακόμα στέκεται όρθιος, ζωντανός...χαμόγελαει κι ας είναι και ψεύτικα πολλές φορές.

Τι capital controls τι κόψιμο μισθών και συντάξεων, τι προσφυγικες κρίσεις, τι ψεύτικες υποσχέσεις απο πολιτικούς, τι πίεση απο όλη την σχεδόν φασιστική Ευρώπη.

Κι όμως! Βλέπεις άνθρωπους ακόμα αισιοδοξους να σηκώνονται απ τα κρεβάτια τους, να πίνουν τον καφέ τους, να πάνε στις δουλειές τους, να αγαπιούνται, να κάνουν οικογένειες , να διασκεδάζουν, να γεμίζουν τα café ( κι ας ενοχλεί αυτό), να βοηθουν οπότε και όποιον μπορούν.

Ποιος λαός θα στεκόταν τόσο ψυχραιμος σε όλα αυτά;!

Οι Γερμανοί; Που πήγαν στο σιδηρόδρομικο σταθμό και υποδέχτηκαν καμιά 300αρια πρόσφυγες χειροκρότωντας έχοντας πριν ειδοποιησει 250 τηλεοπτικα κανάλια;

Οι Αμερικανοί; Που ετοιμάζονται να κυβερνηθούν απ' την Χ.Κλίντον η τον ναζιστή Τραμπ;

Οι Σκανδιναβοι; Που το μόνο που σκέφτηκαν να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση ήταν να κατάσχουν τα τιμαλφλή των ξεριζωμένων ανθρώπων;

Τα ταραγμένα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922-1923) πάνω από 20.000 καταδιωκόμενοι Έλληνες έφτασαν στην Συρία, η οποία τους δέχτηκε με ανοικτή αγκαλιά και τους έκανε δικά της παιδιά.

Σήμερα εμείς δεν ανταποδίδουμε την φιλοξενία για την σωτηρία των Ελλήνων, αλλά για μια ακόμα φορά δείχνουμε ότι είμαστε Έλληνες και όχι θηρία που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη ανάγκη και τον πόνο.

Οι καλύτερες στιγμές της ιστορίας μας, ήταν πάντα με ανοιχτά - έστω και πληγωμένα - τα φτερά στον κόσμο, παρά μέσα σε κουκούλι απομόνωσης και αποστείρωσης

Αυτοί είμαστε...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top