Select Menu

.
Στα μουλωχτά πέρασε από τα ΜΜΕ, αλλά και σχεδόν από την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης στην εξευτελιστική τιμή των 400 εκατομμυρίων ευρώ!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, υπεγράφη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η νέα συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στο επενδυτικό σχήμα που είχε αναδειχθεί νικητής του αρχικού διαγωνισμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
«Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ». 
Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016».
Η επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του αραβο-τουρκικού fund Jermyn Street Real Estate, ανοίγει τον δρόμο ώστε να υποβληθεί νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο είχε απορρίψει το προηγούμενο, παγώνοντας τη διαδικασία εκχώρησης του γνωστού ξενοδοχείου της Αττικής. Έτσι, η πορεία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Εκτιμάται πάντως ότι το σχέδιο έχει εκπονηθεί με τρόπο ώστε να σέβεται το περιβάλλον και για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο θα δώσει την έγκρισή του.

Ας σταθούμε σε αυτό το σημείο στο αραβο-τουρκικό fund Jermyn Street Real Estate. Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP με την οποία υπεγράφη η συμφωνία, είναι θυγατρική της AGC Equity Partners και υποστηρίζεται από έξι επενδυτικά σχήματα , ενώ με μειοψηφικό πακέτο συμμετέχει και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Επίσης, το Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund.

Ο όμιλος Dogus του Φερίτ Σαχένκ, περιλαμβάνει πάνω από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους. Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει μέχρι σήμερα ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχει επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην ουσία δίνουμε στο πιάτο, έναντι ευτελούς τιμής, τα χρυσαφικά της χώρας σε επιχειρηματίες που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον »σουλτάνο» Ερντογάν. Αναίμακτα, όπως λαμβάνει χώρα και με τους λαθρομετανάστες, οι Τούρκοι σφίγγουν σε μεγάλο βαθμό τις αντοχές της χώρας μας τόσο σε οικονομικό, όσο και και σε εθνικό επίπεδο. Μην ξεχνάμε επίσης πως ήδη οι Τούρκοι έχουν πατήσει πόδι στην χώρα μας μέσω της ZIRAAT BANK στην Θράκη. Σε αυτό το ζήτημα θα αναφερθούμε εκτενώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην Τουρκία τα Μέσα ήδη πανηγυρίζουν για την εν λόγω συμφωνία. Ιδού ορισμένοι τίτλοι που παρουσιάζονται στο site onalert:

Η ΑΚSAM σε δημοσίευμα σχετικά με την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αναφέρει ότι «Σε κοινοπραξία τουρκικής και αραβικής εταιρείας πουλήθηκε το μαργαριτάρι της Αθήνας», σημειώνοντας παράλληλα ότι το 15% των μετοχών της κοινοπραξίας το κατέχει ο όμιλος Dogus Holding.

MILLIYET: «Τούρκος επενδυτής στο ξενοδοχείο Astir Palace στην Αθήνα».

CUMHURIYET: «Τούρκος μέτοχος στο ελληνικό Astir Palace».

BUGUN: «Πωλήθηκε έναντι 400 εκ. ευρώ, τούρκικο ‘άγγιγμα’ στον Αστέρα».

SOZCU: «Τούρκοι επενδυτές αγόρασαν ξενοδοχείο στην Αθήνα»

YENI SAFAK: «Αγόρασαν το ελληνικό ξενοδοχείο έναντι 400 εκ. ευρώ»

Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Ο Αλέξης, πριν μεταλλαχθεί στον πιο ένθερμο μνημονιακό που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα, είχε μιλήσει συγκεκρίμενα για τον Αστέρα και για τις μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησης.

19 Απριλίου του 2013, είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Και σας ερωτώ. Μέσα από ποιες διαδικασίες, μέσα από ποιες μελέτες έγινε αυτή η αποτίμηση. Διότι αυτή η αποτίμηση υποκοστολογεί κατάφωρα τη δημόσια περιουσία και κλέβει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία και αξίες από τον ελληνικό λαό. Και θα σας πω γιατί.

Διότι μέσα σ΄ αυτούς τους 15 οργανισμούς και ακίνητα βρίσκεται η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ και το 33% των μετοχών αλλά και τα παιγνιομηχανήματα χωριστά, βρίσκεται ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.»

Το βίντεο ντοκουμέντο εδώ

Περισσότερα για το σχετικό ζήτημα στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ left.gr

Χρησιμοποιήσαμε σαν πηγή το left, ούτως ώστε να μην βρεθούν διάφοροι από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και μας κατηγορήσουν πως κάνουμε προπαγάνδα. Scripta manent αγαπητοί, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας την ποινική δίωξη του Αλέξη Τσίπρα;

Ανδρέας Μουντζουρούλιας Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top