Select Menu

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Πανηγύρι τρέλας μοιάζει η κοινωνία. Δείχνει μια χαρά παιδική με κορδέλες καρνάβαλου ντυμένη, με καπέλα ημίψηλα και στολές Ναπολεόντιες το πρωί ιστάμενη κορδωτή και το βράδυ ενδεδυμένη τα όμοια να συζητά σοβαρά επί στρογγυλών τραπέζων καθήμενη.

Όλοι φωνάζουν για τα ακόμη νεώτερα επαχθή (φέροντα άχθη) μέτρα (τα χθεσινά είναι ήδη παλιά). Όλοι καταρώνται την ώρα και την στιγμή που βγήκε ο Σύριζα και τους κατέστρεψε αφ’ ης στιγμής επιμένουν ευρωπαϊκά. Ναι στο Ευρώ και στην Ευρώπη. Μονόδρομος.

Οι δυστυχείς, δεν έχουν αντιληφθεί (ή κάνουν πως δεν το έχουν, οπότε δεν είναι δυστυχείς αλλά τουλάχιστον ανειλικρινείς) πως η παρούσα πολιτική κατάσταση (μέτρα, φόροι, ασφαλιστικό) είναι μέρος εκείνου που επιθυμούν, εκείνου που προσκυνούν, υπέρ εκείνου που αγωνιζονται.

Εκείνοι οι οποίοι προσφέρουν(;) ευρώ, δεν το κάνουν τζάμπα… Ακόμα να το καταλάβουμε;

Αυτή λοιπόν την εμπέδωση, συλλήβδην τα κανάλια αποσιωπούν, εξυπηρετώντας ασφαλώς συμφέροντα. Όλοι κατηγορούν, όλοι πνέουν οργές ανείπωτες και όλοι τρέμουν στο άκουσμα της λέξης Grexit!
Ας μας πουν λοιπόν τι θέλουν. Ας χωνέψουν επιτέλους άπαντες πως η Ευρώπη πηγαίνει πακέτο με το ‘’πήδημα’’. Δεν λέγεται απλούστερα.

Οι παρουσιαστές εξακολουθούν να απορούν με το μένος και τη σκληρότητα των ευρωπαίων την ώρα κατά την οποία εξαποστέλλουν υφιστάμενοι το σύγκρυο των συγκρύων το εθνικό νόμισμα.

Θα πρέπει να μιλήσουν επιτέλους για αναγκαία κακά, για αναγκαία δουλοποίηση, για απαραίτητη φτώχια, για εθελούσια ταγή, προτείνοντας κάθε φορά το ερώτημα:

Τι θέλετε Ευρώ ή δραχμή; Ευρώπη ή ταξίδι μοναχικό; Αν θέλετε Ευρώπη βγάλετε επιτέλους τον σκασμό και βάλτε το χέρι στην τσέπη! (Τα κόμματα θα τρώγονται λέγοντας κουταμάρες γιατί μόνον έτσι επιβιώνουν. Τη δουλειά τους κάνουν ακόμα να το καταλάβετε;)

Η Ευρώπη περιέχει ολόκληρη τη κατάσταση που ζούμε σήμερα στο διηνεκές. Μην ακούτε μπούρδες περί ανάκαμψης. Σε κανένα ευρωπαίο δεν συμφέρει να σηκώσει η Ελλάδα κεφάλι. Κανείς δεν αφήνει την αγελάδα που αρμέγει ελεύθερη και εάν της δίνει φαγητό το κάνει όχι από αγάπη αλλά από συμφέρον. Μια νεκρή αγελάδα είναι άχρηστη…

Από την άλλη, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έχει δυσκολίες. Κανείς δεν λέει το αντίθετο, θα έχει όμως έστω μία μικρή μα πραγματική ελπίδα. Μία πραγματική ελπίδα γιατί δεν θα στηρίζεται στο χέρι του ξένου αλλά στο δικό μας. Θα έχει και ανήφορο και δουλειά και κόπο αλλά εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχει πλέον εύκολος δρόμος.

Τι να λέμε...

Πήγαμε στη διαπραγμάτευση ξεβράκωτοι. Χωρίς δεύτερο σχέδιο. Τον Βαρουφάκη που τόλμησε, τον κυνηγάνε ακόμα να τον κρεμάσουν άπαντες. Ωραία, έκανε λάθη αλλά προσπάθησε να έχει ένα δεύτερο σχέδιο ένα σχέδιο όπου στο μεγάλο ζόρι θα μπορούσε να εφαρμόσει (όπως θα μπορούσε τέλος πάντων…)

Εν κατακλείδι είναι επιεικώς ηλίθιο (ή πονηρό), οι πάσης φύσεως ευρωπαϊστές να εναντιώνονται στα μέτρα. Θα έπρεπε να τα ονομάζουν αναγκαία, κακά ή καλά. Θα έπρεπε να διαλέγονται με τους υπόλοιπους, βάζοντας βαθιά τα χέρι στην τσέπη ως αρμόζει σε ανθρώπους με ιδέες που κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους. Δίνοντας το καλό παράδειγμα. Το ίδιο και τα κανάλια.

Δικαίωμα στην καγηγόρια, στη κλάψα και στη μουρμούρα, έχουν μονάχα οι οπαδοί της δραχμής και οι αντιευρωπαϊστές.

Δηλαδή ακόμα να καταλάβουμε πως μας πήρανε χαμπάρι; Εμείς (οι οπαδοί του ευρώ δηλαδή) ζητάμε ενώ είμαστε κοντοί στραβοί και ανάποδοι, πλούσια όμορφη και διάσημη νύφη. Μοντέλο;

Και ευρώ δηλαδή και Ευρώπη αλλά χωρίς φόρους, χωρίς υποταγές, χωρίς υποχρεώσεις. Καιρός να διαλέξουμε και να πάψουμε να ακούμε όλους τους εκπρόσωπους των κομμάτων που εμπαίζουν τους οπαδούς του Ευρώ.

Λες και η ΝΔ, το (ανεξάρτητο)Ποτάμι, ο φίλος Βασιλάκης, θα έπρατταν κάτι άλλο υπό τη σπάθη του Δαμοκλή. Εάν το πιστεύετε να μας το πείτε, καιρό έχουμε να γελάσουμε…

Δυστυχώς και ο Σύριζα έπεσε στο καζάνι. Δεν θα τους κατηγορούσαμε εάν ήταν περισσότερο ειλικρινείς. "Δεν μπορούμε κύριοι να διαχειριστούμε μία κατάσταση εκτός Ευρώ. Θα υπομένουμε γονυπετείς και θα στενάζουμε…"

Τότε μάλιστα, τουλάχιστον θα μιλάγαμε για ανίκανους και όχι για ψεύτες. Τώρα μιλάμε και για τα δύο... Οι αντιμνημονιακοί εννοώ, οι υπόλοιποι δικαιούνται σιωπή.

Σιωπή, χωρίς γκρίνια για τις ιδέες και τις επιλογές τους… Εμείς υπομονή και αποδοχή των φρονημάτων της πλειοψηφίας.

politisg
www.politisg.weebly.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top