Select Menu


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Μα τι γίνεται πλέον στην Ελλάδα, με όλες αυτές τις «ανθρωπιστικές» επισκέψεις των κάθε λογής εκτυφλωτικών vip και διάσημων περσόνων, που έρχονται μαζικά στα ακριτικά νησιά μας με τις βαλίτσες τους γεμάτες συμπόνια και αγάπη για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες;

Ποιός τους στέλνει εδώ και ποιος τους προσκαλεί σ’ αυτή την ολιγοήμερη επίδειξη ανθρωπισμού, που εξαντλείται σε φωτογραφήσεις και σε ανέξοδες δηλώσεις; Πριν λίγο καιρό, ήρθε η Σάραντον, έκανε την πασαρέλα της κι έφυγε χωρίς να πει μια κουβέντα ουσίας για τις αληθινές αιτίες του προσφυγικού που είναι ο πόλεμος. Αλήθεια, πόσα προσφυγόπουλα πήρε μαζί της, όταν επέστρεψε στην πολυτελή της έπαυλη; Έπειτα, ήρθε ένας περίφημος Κινέζος εικαστικός, ο Γουέιν-Γουέιν, που διαπίστωσε, λέει, συγκινημένος κι αυτός, πως οι ταλαίπωροι Έλληνες νησιώτες περιθάλπουν τους άλλους ταλαίπωρους, που ξεβράζονται από τους Τούρκους δουλεμπόρους στις ελληνικές ακτές. Αυτό το τελευταίο, φυσικά, δεν το ανέφερε καθόλου.

Τώρα, μας κουβαλήθηκε αυτοπροσώπως και η άλλη μεγάλη περσόνα των δικαιωμάτων και του ανθρωπισμού, η Βανέσα Ρεντγκρέηβ, για να διαπιστώσει κι εκείνη, ιδίοις δακρυσμένοις όμασι, την δραματική κατάσταση. Ναι! Αυτή που υπερασπίζεται τον αρχηγό των ισλαμιστών που σκότωσαν τα 385 παιδιά στο σχολείο τουΜπεσλάν το 2004, αν θυμάστε, τον Akhmed Zakayev, που η ρωσική δικαιοσύνη έχει ζητήσει την έκδοση του ως υπεύθυνου του τρομοκρατικού εγκλήματος, αλλά η κυρά Βανέσα διαφωνεί. Μια πρακτόρισσα δηλαδή, των ΜΚΟ του Σόρος και της Νέας Τάξης, όπως είναι και οι υπόλοιποι προβεβλημένοι σούπερ σταρ του υπεραντλαντικού συστήματος με τον επιλεκτικό ανθρωπισμό, που έρχεται πάντα η στιγμή για να εξοφλήσουν τα «γραμμάτια» της επιτυχίας προς τους ευεργέτες τους, πουλώντας την εικόνα τους με κάποιες ανθρωπιστικές παραστάσεις.

Τι προσφέρει η παρουσία τους στα νησιά μας ανάμεσα σε απελπισμένους ανθρώπους, πέρα από το να καλλωπίζουν τη δημόσια εικόνα τους και να εκτελούν τις επικοινωνιακές αποστολές που τους έχουν αναθέσει; Μήπως ήρθαν για να ελέγξουν ότι όλα πάνε καλά με τους Έλληνες κι αν όχι να τους καταγγείλουν ως ρατσιστές;; Είναι αφελής όποιος νομίζει, ότι «εθελοντικά» πλάκωσαν όλοι μαζί, συγκινημένοι, διότι ένα πρωί ανακάλυψαν το πρόβλημα. Η δικαιολογία περί δήθεν «διεθνοποίησης» και λύσης του ζητήματος, επειδή κάποιοι εξεχόντως προβεβλημένοι από το σύστημα, θα φωτογραφηθούν στις ελληνικές ακτές με τα θύματα του συστήματος, δεν πείθει. Από τη στιγμή που η διεθνής πολιτική τάξη, που είναι και η υπεύθυνη να δώσει λύση, είναι ενήμερη της κατάστασης, γίνεται φανερό πως όλος αυτός ο τζετ-σετ «ανθρωπισμός» επιστρατεύεται απλά και μόνο για την εύκολη χειραγώγηση της μάζας, που είναι πιο ανοικτή στα μηνύματα των λαμπερών διασημοτήτων, απ’ ότι των πολιτικών. Στόχος είναι, να πεισθούν οι άνθρωποι πως πρέπει να δεχθούν να αναμειχθούν, όπως επιτάσσει η νέα τάξη. Σε αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική, όπου η πολιτική πειθώ είναι ανεπαρκής, επιστρατεύεται πάντα ο Δούρειος Ίππος του σταρ σύστεμ.

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, πλην της ευτράπελης Ελλάδας, όλοι αυτοί οι ηθοποιοί θα γίνονταν δεκτοί με τιμές Πάπα και θα συνοδεύονταν από υπουργούς και δημόσιους φορείς, ως να επρόκειτο για ξένους θεσμικούς επισήμους; Είναι βέβαιο, πως θα τους ζητούν κι αυτόγραφα. Και χαίρονται όλοι αυτοί, που η Βανέσα, η Σούζαν και ο Γουέιν, τους έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και που ανέφεραν στις δηλώσεις τους για την καλή δουλειά που κάνουν εκεί στα νησιά και κουνούν την ουρά τους σαν τα καλά σκυλιά που τα χάιδεψε το αφεντικό τους.

Τώρα, λοιπόν, που μας επιβράβευσαν όλοι αυτοί, μπορούμε να γυρίσουμε πάλι στα προβλήματα μας…..

ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top