Select Menu


Οι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελβετία, πρέπει να καταβάλλουν στις αρχές οποιαδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχουν, άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων, για να βοηθήσουν με τις οικονομίες τους, στη διαδικασία της παραμονής τους, όπως ανέφερε η ελβετική ραδιοτηλεόραση SRF.

Δημοσιεύθηκε, μάλιστα, σχετικό δελτίο για τους πρόσφυγες, το οποίο ενέχει στοιχείο απόδειξης, ότι έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές τα τιμαλφή και τα χρήματά τους, όσα, δηλαδή, τους απέμειναν μετά τις καταβολές σε λαθρέμπορους, που τους βοήθησαν να φθάσουν μέχρι την Ελβετία.

Η ανακοίνωση των ελβετικών αρχών λέει:
«Εάν έχετε αντικείμενο αξίας άνω των 1.000 φράγκων, όταν φθάσετε στο κέντρο υποδοχής, είστε υποχρεωμένοι να παραδώσετε αυτό το περιουσιακό στοιχείο έναντι απόδειξη παραλαβής».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης «Βοήθεια στους Πρόσφυγες στην Ελβετία», περιέγραψε το μέτρο ως «εξευτελιστικό» και δήλωσε ότι δεν πρέπει να αλλαχθούν τα μέχρι τώρα δεδομένα για τους πρόσφυγες.

Ο ελβετικές αρχές, αρμόδιες για τη μετανάστευση, δικαιολόγησαν το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος απαιτεί από τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, να συμβάλλουν, στο μέτρο του δυνατού, στην κάλυψη των εξόδων για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους και στην παροχή κοινωνικής στήριξης κατά τον χρόνο παραμονής τους.

«Αν κάποιος αποχωρήσει οικειοθελώς σε επτά ημέρες, μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματά του. Σε αντίθετη περίπτωση, τα χρήματά του θα δικαιολογηθούν για τις καλύψεις που έλαβε στην ελβετική επικράτεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υφυπουργείου Μετανάστευσης.

The Hellenic Information Team

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top