Select Menu


Την πρώτη θέση στην λίστα του Πανεπιστημίου Harvard για τις 10 χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015 καταλαμβάνουν οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Απορώ όμως. Γιατί συνέβη αυτό; Τί μπορεί να πήγε στραβά; Δεν ήταν αρκετές οι 17 ολόκληρες ώρες της διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού μας με τους δανειστές; Δεν ήταν ο κόπος του αρκετά μεγάλος ώστε να αποφευχθεί η κατάκτηση μιας τέτοιας πρωτιάς για τη χώρα;

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να ισχυριστεί εδώ πως η πρωτιά είναι πρωτιά. Είτε θετική είτε αρνητική είναι μια διάκριση, οπότε θα πρέπει να ευχαριστούμε τον Αλέξη μας, αντί να πέφτουμε πάνω του σα τα κοράκια και να τον επικρίνουμε. Άλλωστε, και για να μην αποποιούμαστε των ευθυνών μας, εμείς τον εκλέξαμε, οπότε έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης γι΄αυτή την ανάδειξη.

Κάποιοι άλλοι πάλι λένε, πως πήγε τόσο επιθετικά να διαπραγματευτεί, με μια έπαρση που όμοια της δεν είχαμε ματαδεί- ή μάλλον είχαμε δει με τον κύριο Βαρουφάκη, μα αυτό είναι μια άλλη ιστορία-με αποτέλεσμα μια καταστροφική για τη χώρα απόφαση και συμφωνία. Με επακόλουθο ένα δημοψήφισμα που δίχασε τον ελληνικό λαό όσο τίποτε άλλο τις τελευταίες δεκαετίες, και με ένα "όχι" που μετετράπη γελοιωδώς σε "ναι", οδηγώντας σε μια συμφωνία που μας έβαλε μέσα μερικά δισεκατομμυριάκια.

Πώς κάνουμε και εμείς έτσι; Λες και θα τα παίρναμε μαζί μας!

Φτάνουμε λοιπόν τώρα, εν έτει 2016, με έναν αρκετά πρωτότυπο τίτλο στα χέρια της χώρας, που περίτρανα αποδεικνύει, πόσο κακή ήταν η επιλογή- εις διπλούν-της παρούσας κυβέρνησης. Θα ήταν πολύ εύστοχο να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο την χιλιοειπωμένη φράση "σας τα έλεγα εγώ, αλλά δε με πιστεύατε", μα αυτό δε θα αλλάξει στο παραμικρό την παρούσα κατάσταση, ούτε θα την μετατρέψει από τραγική σε ευνοική.

Για να δούμε λοιπόν τώρα... Μπορεί η "πρώτη φορά αριστερά", να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα;

Να αναμένουμε για το νέο έτος και κάποιον άλλο τίτλο να αποδοθεί στους κυβερνώντες και στη χώρα;

Υπάρχει δηλαδή και καλύτερη Ελλάδα;


Δ. Δημητρούλα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top