Select Menu


Η ανθρωπότητα έχει χάσει την μάχη της για προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα πρέπει τώρα να μάθουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η επιτήρηση της μάζας θα γίνεται όλο και φθηνότερη για τις κυβερνήσεις να την εφαρμόσουν, τόνισε ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange, κατά τη διάρκεια ενός panel για την 10η επέτειο της RT.

«Σε αυτό το θέμα θα πάρω μια εντελώς διαφορετική θέση, ίσως, από ό, τι θα περιμένατε να έχω λάβει … Νομίζω ότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι της ιδιωτικής ζωής έχει φύγει. Έφυγε. Η μαζική παρακολούθηση είναι εδώ για να μείνει».

Η μαζική παρακολούθηση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, όχι μόνο από τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, αλλά και από ορισμένες μεσαίου και μικρού μεγέθους χώρες, πρόσθεσε.

Η παγκόσμια κοινωνία δεν έχει πλέον την προστασία της ιδιωτικής ζωής και δεν θα την έχει ποτέ ξανά, λέει ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange. «Δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Τώρα είναι όλο και πιο εύκολο να μας παρακολουθούν πλήρως».

«Μπορούμε να ξεχάσουμε το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και την προσωπική ελευθερία, επειδή δεν υπάρχουν πλέον», πρόσθεσε.

«Η μαζική παρακολούθηση κερδίζει έδαφος και, δυστυχώς, θα συνεχίσει να επεκτείνεται», είπε ο Assange, και επισήμανε «το ιστορικό παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας και άλλων κοινωνιών, όπου οι άνθρωποι προσάρμοσαν την ζωή τους υπό τον έλεγχο των αρχών».

«Αν κοιτάξετε την κοινωνική συμπεριφορά σε πολύ κομφορμιστικές, μικρές, απομονωμένες κοινωνίες με μειωμένη κοινωνικούς χώρους – όπως η Σουηδία, η Νότια Κορέα, Οκινάουα στην Ιαπωνία και η Βόρεια Κορέα – τότε θα δείτε ότι η κοινωνία προσαρμόζεται».

Ο καθένας γίνεται απίστευτα δειλός, αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις κωδικοποιημένες λέξεις και για αυτό πολλοί πλέον επιλέγουν την κρυπτογράφηση των μεθόδων επικοινωνίας τους.

Περαιτέρω, ο ιδρυτής του WikiLeaks, δήλωσε ότι το πρόβλημα της παρακολούθησης μεγάλης κλίμακας δεν είναι ο καπιταλισμός ή τα χρήματα, αλλά εκείνοι που έχουν την εξουσία.

«Κάποιοι ειδικοί μπορούν να προστατευτούν μόνο και αυτοί οι ειδικοί είναι οι τρομοκράτες. Ένας απλός άνθρωπος όμως δεν έχει τρόπο προστασίας από την κατασκοπία» κατέληξε ο Assange.

Η συζήτηση ήταν μέρος μιας διάσκεψης του RT με τίτλο: «Πληροφορίες, μηνύματα, πολιτική: Η μετατόπιση εξουσιών του σημερινού κόσμου» (Information, messages, politics:The shape-shifting powers of today’s world).

Στην συζήτηση που διοργάνωσε το RT συμμετείχαν πολιτικοί, ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και στελέχη των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο πρώην διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών Michael Flynn. (prisonplanet)

ΠΥΓΜΗ.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top