Select Menu



Η Κυβέρνηση δεν θέλει τη διεξαγωγή της δίκης

Επαληθευθήκαμε όταν στο άρθρο μας: “Μάρτυρας ο Σέκερης στη δίκη της Siemens”, αναφέραμε πως η δίκη της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας, πριν καν αρχίσει στις 27 Νοεμβρίου 2015, θα αναβαλλόταν. Ωστόσο, το ευχάριστο είναι πως αναβλήθηκε για λίγες μόνο ημέρες (15 Δεκεμβρίου 2015) και όχι όπως εκτιμάτο από δικηγόρους υπεράσπισης κάποιων κατηγορουμένων πως, θα δινόταν 6μηνη αναβολή.

Από την άλλη πλευρά το αρνητικό είναι πως, πάλι θα δοθεί νέα αναβολή της δίκης του αιώνα, από τη στιγμή που είναι σίγουρο πως θα διατυπωθούν ενστάσεις και θα κατατεθούν αιτήματα αναβολής.
Με ισχυρότερο όλων το γεγονός πως δεν μεταφράστηκαν οι σελίδες του βουλεύματος παραπομπής, το οποίο αριθμεί 4,5 χιλιάδες σελίδες, μιας και υπάρχουν 15 Γερμανοί κατηγορούμενοι.

Και έτσι θα μπορούσαμε να διαρωτηθούμε:
  • Αυτή η νεοκατοχική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει τη διεξαγωγή της δίκης; 
  • Ή θα προσπαθήσει με συνεχείς αναβολές, να την ματαιώσει; 
  • Προκειμένου να μην κακοκαρδίσει την επικυρίαρχο της Πατρίδος μας, Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ!! 
Σύμβαση 8002/97 και “μαύρα ταμεία”

Ως γνωστόν, η δίκη γίνεται και αποσκοπεί στο να εξιχνιάσει η Δικαιοσύνη την αμαρτωλή σύμβαση 8002/97 που υπογράφηκε μεταξύ του κρατικού (τότε) ΟΤΕ και της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας για την αναβάθμιση των αναλογικών παροχών του Οργανισμού στην ψηφιακή τους μορφή. Δηλαδή, στην γενική διαβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του ΟΤΕ. Ένα τεράστιο έργο που αφορούσε 1,2 εκατ. ψηφιακές γραμμές (αρχική σύμβαση).

Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην πτώση την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά, και εκείνη η περίοδος ονομάσθηκε “το βρώμικο ΄93”.

Την εποχή εκείνη Μητσοτάκης – Μάνος αντιστέκονταν στο να αναλάβει η Siemens αυτό το τεράστιο έργο, και λίγες ημέρες πριν την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Siemensουσιαστικά με επιστολές της προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό της ΝΔ (τις έχουμε δημοσιεύσει κατ΄ αποκλειστικότητα) είχαν προαναγγείλει την πτώση της κυβέρνησης.

Είναι η εποχή που στο Πανελλήνιο ηχούσε το σύνθημα: “Αλήτη, Προδότη Σαμαρά”.

Επιπλέον, στη δίκη διά μέσω της ακροαματικής διαδικασίας, θα αποκαλυφθούν οι παράνομες πληρωμές – θέλουμε να ελπίζουμε - που γίνονταν σε πολιτικά πρόσωπα – ήδη είναι κατηγορούμενοι οι πρώην υπουργοί Μαντέλης και Τσουκάτος – από τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας!!

Μάρτυρες στη δίκη

Εκτός των 64 κατηγορουμένων, υπάρχουν και 48 συνολικά μάρτυρες που καλούνται με τις καταθέσεις τους να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της υποθέσεως, προκειμένου η Δικαιοσύνη να μπορέσει να κάτσει στο σκαμνί, όλους εκείνους τους πολιτικούς που προδίδοντας τον όρκο τους, έβαλαν πολύ βαθιά το χέρι στο βάζο με το μέλι, ως αποτέλεσμα της μη χρηστής υπηρέτησης του καθήκοντός τους και της μη προάσπισης του Δημοσίου συμφέροντος!

Από την πλευρά μας, θα εστιάσουμε σε 3 πρόσωπα μαρτύρων που θεωρούμε πως είναι τα πασπαρτού στο ξετύλιγμα του παράνομου κουβαριού!!

Ευάγγελος Σέκερης

Υπάλληλος εν ενεργεία της Siemens Ελλάδος, επιφορτισμένος μέχρι σήμερα κατ΄ εντολή της μητρικής SiemensΓερμανίας της διαχείρισης της Σύμβασης 8002/97.

Για τον λόγο αυτό μισθολογικά καλύπτεται από τη SiemensAGκαι όχι από τη Siemens Ελλάδος.

Χαρακτηρίζεται ως ο μάρτυρας “κλειδί” στη διαλεύκανση αυτής της “βρωμερής” υπόθεσης.

Που φθάνει στο ακροατήριο μετά από 9 χρόνια ανακρίσεων. Όταν η Εφέτης – Ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, επέδειξε την ίδια “περίεργη” στάση με τον προκάτοχό της Νίκο Ζαγοριανό στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens.

Η οποία να σημειώσουμε πως είχε καλέσει εγγράφως (έχουμε δημοσιεύσει την κλήτευση) για εξέταση τον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, στις 17 Μαίου 2010, και μετά από λίγες ημέρες ένα “αόρατο πουλάκι” προφανώς, της υπαγόρευσε την προφορική άρση της κλήτευσης του κ. Σέκερη.

Το αξιοπερίεργο είναι πως το τηλεφώνημα έγινε στην διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου στη Siemens, κ. Αικατερίνη Τσακάλου!!

Έτσι, επί της ουσίας η κ. Νικολακέα, αρνήθηκε να εξετάσει ένα διευθυντικό στέλεχος της Siemens και το οποίο η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2012 που διερεύνησε το σκάνδαλο της Siemens, απεφάνθη πως ήταν ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας… Να σημειώσουμε επίσης, πως επί των ημερών του κ. Ζαγοριανού “πέταξαν” στην ελευθερία οι βασικότατοι κατηγορούμενοι, Χριστοφοράκος και Καραβέλας.

Όμως αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως ο κ. Σέκερης είναι εξ αγχιστείας συγγενής με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!!

Στον οποίο απέστειλε στις 31 Ιουλίου 2006 – ο κ. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής – e-mailπροκειμένου να μεσολαβήσει ο κ. Σαμαράς στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens(Χριστοφοράκο), ώστε να τον αναβαθμίσει, λέγοντας μεταξύ των άλλων πολύ σοβαρών: “…ξέρει (ο Χριστοφοράκος) ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό…”!!

Αικατερίνη Τσακάλου
Η Κατερίνα Τσακάλου ήταν πρώην επιτελικό στέλεχος της Siemens.

Επί σειρά ετών ήταν προϊσταμένη του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου στα χρόνια της παντοδυναμίας του.

Τον ακολούθησε όταν ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της SiemensΕλλάδος, από τη θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, τη Siemens– Nixdorf!!

Η κ. Τσακάλου διαχειριζόταν όλες τις εταιρικές και προσωπικές υποθέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Εξακολουθεί και είναι προστατευόμενη μάρτυς. Έχει γίνει απόπειρα κατά της ζωής της, για το οποίο περιστατικό είχαμε εκτενές ρεπορτάζ καθώς και δηλώσεις της ιδίας!!

Βρίσκεται σε αντιδικία με τη Siemens και όπως η ίδια μας είχε εκμυστηρευθεί, εκκρεμεί έκδοση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - διαδικασία εργατικών διαφορών, σε αγωγή που είχε καταθέσει κατά της SiemensΑΕ για παράνομη απόλυση και με αίτημα την επαναπρόσληψή της και την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης.

Κυριάκος Μικές

Επί εποχής Μιχάλη Χριστοφοράκου, Γενικός Διευθυντής του Λογιστηρίου της SiemensΕλλάδος.

Ο εξ απορρήτων, του παντοδύναμου την εποχή εκείνη ανδρός της Siemens, που στο άκουσμα του ονόματός του “έτρεμε” όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ο άνθρωπος, στον οποίο “εκχώρησε” την υπογραφή του – για πολλά θέματα – ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ήταν η “ήρεμη” δύναμη του Χριστοφοράκου στη Siemens. Άλλωστε, πολλές φορές μαζί συνταξίδευαν (ήταν φανατικοί Ολυμπιακοί) στο εξωτερικό σε παιχνίδια του champions league με την αποστολή του Ολυμπιακού του Σωκράτη Κόκκαλη. Τότε, που Χριστοφοράκος και Κόκκαλης (ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού) έκλεισαν την τριετή συμφωνία της διαφήμισης της Siemensστην φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Τότε, που Χριστοφοράκος και Κόκκαλης (Intracom) μοιράστηκαν επί δυο δεκαετίες προμήθειες του ΟΤΕ, ύψους τουλάχιστον 2 δις ευρώ συνεργαζόμενοι ως κοινοί μέτοχοι στη SiemensΤηλεβιομηχανική, αλλά και στη θυγατρική του ΟΤΕ, Hellascom.

Τότε που είχαν βίους παράλληλους, η Siemensτου Χριστοφοράκου και η Intracomτου Σωκράτη Κόκκαλη.

Τότε, που ο Χριστοφοράκος διατηρούσε πριβέ σουίτα στο Γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, πληρώνοντας ετησίως η Siemens166.600 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μικές είναι εκ των ουσιαστικότερων μαρτύρων στη δίκη της Siemens. Μαζί με τον Ευάγγελο Σέκερη και την Κατερίνα Τσακάλου – εάν ανοίξουν το στόμα τους – μπορούν να οδηγήσουν όσους επίορκους πολιτικούς, στα σίδερα της φυλακής. Αρκεί να το θελήσει η Δικαιοσύνη. Αφού πρώτα τους προστατέψει με ή χωρίς εισαγωγικά!!!


Παναγιώτης Αποστόλου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top