Select Menu


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Για να καταλάβετε τί γίνεται στο ΧΑ αυτή τη περίοδο, μελετείστε αυτό εδώ το άρθρο μου του 2011 για να μπείτε στο κλίμα.

Σε αυτό το άρθρο εξηγούσα τι παίχτηκε με το Τ+3 που έγινε για να χειραγωγηθούν οι μετοχές του ΧΑ παράλληλα με τη δημιουργία εντυπώσεων απο κυβερνητικές ανακοινώσεις, όταν στη ΤτΕ ήταν διοικητής ο περίφημοςΠροβόπουλος.

Στο σημερινό άρθρο, σας δείχνω τι συμβαίνει σήμερα στο ΧΑ σαν αποτέλεσμα της ύπαρξης ενός Τ+5 που μπήκε επι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ στη ΤτΕ είναι διοικητής ο περίφημος Στουρνάρας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται προς το χειρότερο.

H διαδικασία στο ΧΑ είναι μεν μεταβατική όσον αφορά τις μετοχές των τραπεζών αλλά υπάρχουν και οι μετοχές των εταιρειών. Ένα T+5 στην αγορά αναμενόταν να φέρει τα άνω κάτω σε βαθμό μεγαλύτερο απο ότι έγινε με το Τ+3 του 2011, όπως και έγινε. Γιατί το έκανε αυτό η κυβέρνηση των ξένων; Δεν μπορούσε να το σκεφτεί;

Aυτό το σκάνδαλο γιατί δεν έχει βγεί ακόμη απο κανένα ΜΜΕ; Γιατί είναι όλοι του κόλπου είναι παρέα.

Το πολύ το Τάκα – Τάκα κάνει το παιδί “νανόπουλο” της Στoάς των Αχαμνών.

Αυτό εδώ το άρθρο γιατί δεν το είδατε ποτέ; Προσέξετε την τιμή 350. Δεν το είδατε, γιατί στην Ελλάδα βασιλεύει η Στοά της Σαβούρας, η αναξιοκρατία, το κόμπλεξ κατωτερότητας, οι μαθητές του 3/10, η παραμύθα και το έγκλημα.

Τώρα βρέθηκε και νέο παραμύθι απο τους βολεψάκηδες της Στοάς των Αχαμνών, Φιλικές Εταιρείες θέλουν για να σωθεί η χώρα και νέα Πανεπιστήμια Θετικών Eπιστημών. Και τα ΑΕΙ που υπάρχουν ρε κοπρίτες, μόνο θα τρώνε; Τι σημαίνει οικονομία; Δημιουργία αχρήστων tools;

Πολιτική και Επιστήμη είναι παράλληλα σύμπαντα. Δυσαρμονία στο ένα, σημαίνει δυσαρμονία και στο άλλο.

Κανείς δεν έμαθε τον λαό να αξιολογεί. Τον έμαθε να γελάει με ότι αβγά του καθαρίζουν, τον έκανε ευθυνόφοβο, κουτό, τεμπέλη και βολεψάκια. Και το κυριότερο, δεν τον έμαθε πως να είναι παραγωγικός. Οι κυβερνήσεις των ξένων οδήγησαν το λαό στην αποτέφρωση με πατριωτικά συνθήματα και με ψευδαισθήσεις.

* Δεν καταλάβε κανείς, πως με ένα T+5 θα έπεφτε και άλλο το Χρηματιστήριο και τα ποσοστά του ΤΧΣ θα γινόντουσαν σκόνη; Εγώ το κατάλαβα, γιατί μόνο οι πραγματικά ελεύθεροι μπορούν να βλέπουν.

* Δεν καταλάβε κανείς, ότι με το τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση των ξένων τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και επιβάλλοντας ταυτόχρονα ένα T+5, θα βούλιαζαν οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών και θα μειωνόταν η αξία τους;

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης στο ΧΑ, η οποία θα μπορoύσε να προβλεφθεί, αφού και το T+3 προκάλεσε μεγάλο πανικό το 2011 όταν εφαρμόστηκε, είναι και η επιβάρυνση της δανειακής θέσης της Ελλάδας λόγω αύξησης των επιτοκίωντων δεκαετών ομολόγων της, κάτι που είχαμε προβλέψει πως θα συνέβαινε (βλέπετε εδώ).

Μετά το T+5, oι συνήθεις καθημερινοί χρηματιστηριακοί δείκτες του XA υπολογίζονται μέσα στο παράθυρο των τελευταίων 5 ημερών (μεγάλη εξομάλυνση). Mε το τρόπο αυτό παράγεται μια εξομαλυμένη εικόνα ψεύτικης ηρεμίας για το χρηματιστήριο, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Αυτό λέγεται χειραγώγηση της αγοράς.

Στη κυβέρνηση νομίζουν ότι οι επενδυτές είναι άσχετοι; Αποτέλεσμα η πτώση του Γενικού Δείκτη (κόκκινο διάγραμμα). Η πορεία του Γενικού Δείχτη δείχνει προς τα κάτω και μάλλον θα συνεχίσει να πέφτει. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσεισυνθήκες πνιγμού στις επιχειρήσεις με το T+5, που θα φέρουν αύξηση των κόκκινων δανείων. Mε αυτή τη πολιτική δεν θα έλθουν παραδοσιακοί επενδυτές στο ΧΑ. Το ξέπλυμα χρήματος θα έλθει με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ηαφρόκρεμα της παγκόσμιας αρπακόλας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top