Select Menu

.

Ο κρεμανταλάς τούτος μαζί με καμιά δεκαριά ακόμη παρόμοιου συμφύρματος,
..μπορούν να λογίζονται ως τα μνημονιακότερα αποβράσματα της παρούσας συγκυβέρνησης.

Ο κρεμανταλάς αυτός ήταν μνημονιακός πριν καν γίνουν κυβέρνηση. Και ήταν ένας απ’ τους
πρωτεργάτες της μνημονιακής μεταστροφής του κόμματός του.

Έκρυψε για λίγο τα αντιλαϊκά και φιλοτοκογλυφικά του αισθήματα, πίσω από βερμπαλιστικές ακροβασίες, τύπου »ναι μεν αλλά», και τώρα στον μεταλλαγμένο νεο-μνημονιακό ΤΣΙΡΙΖΑ έχει ξεφαντώσει για τα καλά.

Ρητορεύει με τόση άνεση και ειρωνία ο κύριος καθηγητής της πεντάρας, που παρ’ όλα τα πτυχία του, διατείνεται πως τούτη η τελευταίαανακεφαλαιοποίηση-κλοπή των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι η πιό επιτυχημένη που έγινε ποτέ.

Τούτο το ρεμάλι-καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου επιμένει πως η αγορά των τραπεζών με τιμές των μετοχών τους πενταροδεκάρες (τ’ ακούς Φίδη; Αυτές είναι πενταροδεκάρες, όχι οι δικές σου!), αποτελεί ξένη »επένδυση».

Βαφτίζει το ρεμάλι-υπουργός την ληστεία επένδυση,
..και ρωτά ειρωνικά και με υφάκι »υπεράνω» από βήματος της Βουλής την αντιπολίτευση, αν συμφωνεί με τους »στρατηγικούς στόχους» της κυβέρνησης.

Ποιούς ρωτά; Αυτούς που προηγήθηκαν απ’ αυτόν στην καταστροφή απ’ το ίδιο βήμα της Βουλής.
Και ποιούς »στρατηγικούς στόχους» εννοεί;

Την δέσμευση για χρέη προς το δημόσιο των μερικών κατοστάρικων που μπορεί να εχει ο μέσος πολίτης στην τράπεζα;

Και αυτά τα »χρέη» πώς δημιουργήθηκαν; Αυξήθηκε το εισόδημα του κοσμάκη και άρα αυξήθηκε και η φοροδοτική του ικανότητα, κι αυτός δεν πληρώνει, είναι μπαταξής; Ή του επιβλήθηκαν αυθαίρετοι φόροι και αντισυνταγματικά χαράτσια, αντίθετα προς κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας;

Μήπως εννοεί την στην πράξη αναίρεση του νόμου για τις 100 δόσεις; Μέγας στρατηγικός στόχος.

Μήπως την μη προστασία της πρώτης κατοικίας απ’ τις ανακεφαλαιοποιημένες και ξανα-μανα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με λεφτά που χρεώθηκαν στο δημόσιο, δηλαδή στον λαό;

Τί θελει να πεί το ρεμάλι-ποιητής;

Μήπως εννοεί σαν στρατηγικό στόχο την καρεκλίτσα του και τα εκατομμυριάκια του;

Το ρήμαγμα του λαού και της χώρας, για να μπορέσουν να υπερπλουτίσουν πιό εύκολα και χωρίς αντίδραση, ο ίδιος, οι εργολάβοι-καναλάρχες, η παλαιοκομματική-παλαιοσταλινική νομενκλατούρα του κυβερνώντος κόμματος,
..και των κολλητηριών των Εξαρτημένων Ελλήνων που συγκυβερνούν;

( για τούτο το από-κομμα των Εξαρτημένων Ελλήνων, ένα κόμμα χωρίς πρόεδρο αλλά με επικεφαλής έναν υπουργό ενός πρωθυπουργού άλλου κόμματος, θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλο σχόλιο)

Αυτοί είναι οι »στρατηγικοί» στόχοι της κυβέρνησης και των πραιτωριανών-ρεμαλιών της;

Για τον λαό, στρατηγικός στόχος είναι να επιβιώσει, και να διώξει κάθε λογής ρεμάλι που επιβουλεύεται την πατρίδα προς χάρη των τοκογλύφων »εταίρων».

Καλό θα ήταν εκεί στην κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους σε κάτι πιό χρήσιμο γι αυτούς.

Όπως, ας πούμε,..αν θα χωρέσουν όλοι στο ελικόπτερο!..

Ουδέν Σχόλιον

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top