Select Menu


Καμιά φορά ο μαθητής ανοιγοκλείνει νευρικά τα μάτια του χωρίς να συσπάται το πρόσωπό του!

Είναι γιατί τον πνίγει το δίκιο αλλά τι να πει. Ποιος του έμαθε να λέει κάτι και πώς να το λέει, γιατί εμείς οι δάσκαλοι των εφήβων νοιαζόμαστε για ένα πράγμα, πώς να καλύψουμε την ύλη!

Σκεφτόμαστε να μην κατηγορηθούμε ,να μην μας επιπλήξουν γιατί δεν φτάσαμε στην σελίδα χ!

Καμιά φορά ο μαθητής ,ως κοινωνικό ον ,θέλει να κουβεντιάσει κι ένα πρόβλημα ,να θέσει ένα ζήτημα αδερφέ!Το αντιλαμβάνεσαι ως δάσκαλός του και το παραβλέπεις !Ωχαδερφισμός!"Δε βαριέσαι ,εγώ θα του λύσω το πρόβλημα,υπάρχουν τόσοι άλλοι ας ασχοληθούν" και προχωράμε αδιαφορώντας για τις πέτρες που του πετάμε και τον πληγώνουμε!Αλλά εμείς πρέπει να φτάσουμε στη σελίδα Χ,δεν έχουμε χρόνο!

Κι εγώ νιώθω θυμό και ντροπή γιατί δεν επιτελώ πλέον λειτούργημα αλλά με κατάντησαν έναν επαγγελματία ,αποδέκτη των εντολών.Αποδέκτης ναι ,αλλά πώς αγαπητοί μου να διδάξεις τρία βιβλία με ένα δίωρο τη βδομάδα ,χάθηκε ο κόσμος να έχουν τα παιδιά λιγότερη ύλη ;

Καμιά φορά θέλω να φωνάξω πολύ, πάρα πολύ και να πω: Σε τούτον τον φριχτό κόσμο ,με τα φκιασίδια και τις μάσκες με τους δήθεν να πηγαίνουν μπροστά χωρίς να αισθάνονται το παραμικρό για όσους σέρνουν πίσω τους ,σε τούτον τον κόσμο δεν θα γίνουμε ευτυχέστεροι όσο θα δυστυχούν τα παιδιά μας!Και τα παιδιά δεν δυστυχούν μόνο από πείνα αλλά από έλλειψη κατανόησης ,στοργής και αγάπης!

Θέλω να φωνάξω και να πω :δεν αντέχω άλλο να ταΐζω τη γνώση ,θέλω να προσφέρω τις γνώσεις μου ανθρώπινα!

Αν εσείς που με ακούτε νομίζετε ότι παραφρόνησα ένα σας λέω:Τα παιδιά μας τα βάζουμε σε σχολεία μηχανές που δεν λαδώνουμε τα γρανάζια και σκουριασμένες θα πάψουν κάποια στιγμή να δουλεύουν!

Με τιμή απέναντι στους μαθητές μου που περνάμε μαζί τη μισή μας μέρα!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top