Select Menu


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Δεν κατόρθωσε να κερδίσει ούτε μία περιφέρεια στον χτεσινο 2ο κύκλο ψηφοφορίας η κ Λεπέν και η Γαλλική Ακροδεξιά αλλά το σημαντικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Τελικά «νικήθηκε» ή όχι η κ Λεπέν;

Ο κ Σαρκοζί και το Κόμμα του κέρδισαν 7 από τις 13 Περιφέρειες με εμφανή την ΣΤΗΡΙΞΗ των Σοσιαλιστών του κ Ολάντ η πτώση της δημοτικότητας του οποίου συνεχίζει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.

Πάντως οι Σοσιαλιστές κέρδισαν 5 από τις 13 Περιφέρειες ενώ η 13η παρέμεινε στους Εθνικιστές της Κορσικής.

Η αριστερά που είχε αποσχισθεί πέρυσι από τη Σοσιαλιστική Κυβέρνηση μειώθηκε ακόμη περισσότερο.

Η κ Λεπέν και το Κόμμα της που προηγήθηκε σε 6 από τις 13 περιφέρειες στον πρώτο γύρο στο χτεσινό 2ο γύρο δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν ούτε μία.

Πάντως η κ Λεπέν ως υποψήφια συγκέντρωσε το 40% των ψήφων στη περιφέρεια Nord-Pas de Calais η οποία αποτελούσε ανέκαθεν σοσιαλιστικό προπύργιο.

Για τους αντικειμενικούς πολιτικούς αναλυτές, αλλά και τους απλούς πολίτες εντός και εκτός των συνόρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, μετά την παρασκηνιακή συνεργασία σοσιαλιστών-κεντρώων-κεντροδεξιών για να ηττηθεί η Δεξιά το ερώτημα παραμένει ανοικτό έως τις προεδρικές εκλογές του 2017:

Τελικά «νικήθηκε» ή όχι η κ Λεπέν;

Αφήνω τον προβληματισμό για απάντηση στο ερώτημα σε εσάς μαζί με τις ευχές μου για καλή εβδομάδα…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top