Select Menu


Το ΔΝΤ παραδέχεται πως έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό η αναδιάρθρωση του χρέους.

Βέβαια, οι πάντες γνώριζαν το 2010 πως το ελληνικό χρέος ήταν μη βιώσιμο αλλά έκαναν πως δεν το έβλεπαν γιατί δεν τους συνέφερε κάτι τέτοιο.

Το αποτέλεσμα είναι, πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα να πηγαίνει από το ένα Μνημόνιο στο άλλο, το χρέος να αυξάνεται και οι ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν συμφωνίες χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές ούτε διαγραφή χρέους, ούτε κούρεμα χρέους.

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους εξέδωσε το πόρισμά της αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατάργησε την Επιτροπή, αν και ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ συστήνει να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ειρωνεύεται από το βήμα της Βουλής την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρώην σύντροφό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενος σαρκαστικά σε «επαχθές, απεχθές και επονείδιστο μνημόνιο», ξεχνώντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Πάνος Καμμένος έκαναν λόγο για «λογιστικό έλεγχο του επαχθούς και επονείδιστου χρέους», πριν γίνουν τα υπάκουα και ευνουχισμένα σκυλάκια ξένων και ντόπιων ολιγαρχών.

Το ΔΝΤ παραδέχεται το λάθος του.

Έχουμε ακούσει πάρα πολλούς τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό να παραδέχονται τα λάθη τους στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς, βέβαια, αυτό να αλλάζει κάτι στην στάση τους απέναντι στη χώρα και στους πολίτες ή να επηρεάζει προς το καλύτερο την κατάσταση των πολιτών.

Και οι φονιάδες παραδέχονται το λάθος τους και ζητούν επιείκεια από το δικαστήριο. Αυτό δεν αλλάζει καθόλου την θέση του θύματός τους, που βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.

Ενώ οι άλλοι από το εξωτερικό παραδέχονται τα λάθη που έκαναν πάνω στις δικές μας ζωές, εμείς ούτε λάθος δεν τολμήσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια μετά την χρεοκοπία.

Τα κάναμε όλα σωστά. Ήμασταν φρόνιμοι, υποτακτικοί και δουλοπρεπείς.

Ούτε ένα λάθος δεν κάναμε.

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε. Τα ζείτε.

Αν είχαμε κάνει κι εμείς ένα λάθος -όπως αυτά που παραδέχονται σήμερα οι ξένοι σωτήρες μας-, θα ήμασταν τώρα σε πολύ καλύτερη θέση.

Αλλά δεν κάναμε τίποτα.

Αυτό δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα.

Πιτσιρίκος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top