Select Menu


Όταν ήμασταν μικρά παιδιά μας λέγανε να κάνουμε το σταυρό μας με το δεξί, να τρώμε με το δεξί το καλό και ακουγόταν η ευχή ο Θεός να στα φέρει όλα δεξιά και όταν δε πας στον άλλο κόσμο να καθίσεις εκ δεξιών του Πατρός.

Έτσι μας μάθανε...

Οι άνθρωποι χωρίσανε το δεξί που είναι το καλό και άρα το αριστερό πρέπει να είναι το κακό.

Έτσι δαιμονοποιήθηκε κάθε τι που είναι αριστερό και κάθε τι που είναι δεξιό πρέπει να είναι και το καλό.

Επίσης λέγανε να μη γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά. Τι κρυφά και μυστικά έχουνε άραγε μεταξύ τους και να μη θέλουν να μάθει ο ένας τα μυστικά του άλλου, αλλά ούτε κι' εμείς;

Είναι τώρα εγώ να μην έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που συμβαίνουν μετά τις εκλογές;

Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κυβερνούσε με αριστερές κατευθύνσεις γιατί τους απειλούσε ο Τσίπρας που απέβλεπε να πάρει την εξουσία από την δεξιά και να την κάνει αριστερά.

Τελικά την πήρε και την έκανε ποιό δεξιά από την δεξιά του Σαμαρά-Βενιζέλου και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο στα γρήγορα.

Στο τσάκα τσάκα γίνανε δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να γλυτώσει ο Τσίπρας από τον Λαφαζάνη και την Ζωή που ήτανε ακραίοι και δεν τον αφήνανε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Ξεκίνησε την εφαρμογή του από την παιδεία με υπουργό τον κ. Φίλη και αυτός για να τονώσει το πατριωτικό μας φρόνημα, αναγνώρισε πως ο Κεμάλ είχε δίκιο ο άνθρωπος που δολοφόνησε τους Ποντίους, τους Αρμενίους και τους Έλληνες την παραλίων της Μικράς Ασίας. Τώρα αν του γλύτωσε και κανένας δεν πειράζει, παράπλευρες απώλειες θα σκέφτηκε ο κύριος Φίλης.

Άμ εκείνη την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας με το μαλλί αφάνα που παριστάνει το αρσενικό λιοντάρι σε ώρα οργασμού, για τη Σία καλέ λέω την Αναγνωστοπούλου, πως θα τα βγάλουνε πέρα μαζί της οι αντωνυμίες και τα ανώμαλα ρήματα; Δυστυχία τους!

Αλλά κι' εκείνο τον υπέρλαμπρο φωστήρα το Λάμπρου που για να μη πάει χαμένος με τις γνώσεις και το ενδιαφέρον που νοιώθει για παν τι Ελληνικόν και την εγνωσμένη λατρεία που έχει για τα Ελληνικά γράμματα, τον κάνανε αντιπρόεδρο στον οργανισμό που εκδίδει τα σχολικά βιβλία για ν' αναπτερώσει τον πατριωτισμό των Ελληνοπαίδων.

Την παιδεία αποφάσισε ο Αλέξης να την αναθέσει στο τρίο Στούτζες ή στους τρείς Καμπαλέρος, τα πιο γρήγορα πιστόλια της αριστερής διανόησης, για να μη μείνει τίποτα όρθιο.

Φίλης, Λάμπρου και Αναγνωστοπούλου, με χιλιάδες ώρες αφισοκολλήσεων ο καθένας τους, με απεργίες, με καταλήψεις, με αποκλεισμούς δρόμων, δηλαδή ότι καλλίτερο είχε να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν τα Ελληνόπουλα γράμματα.

Οι περισσότεροι από δαύτους γίνανε καθηγητές, γιατί είχανε γίνει τάτσι μίτσι κότσι με τους φοιτητές και αν παρ ελπίδα κάποιος έφερνε αντιρρήσεις για τις συνδιαλλαγές και για τα χάλια των Πανεπιστημίων, βρισκόταν χτισμένος μέσα στο γραφείο του μέχρι να ανανήψει.

Με τέτοιους καθηγητές σπαρμένους σε όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα πως περιμένουμε να πάει η παιδεία και η Ελλάδα μπροστά.

Μπράβο παιδί μου Αλέξη για τις επιλογές σου.!!!

Η λεγόμενη Καραμανλική δεξιά που θέλει να λέγεται συντηρητική παράταξη έχει μείνει χωρίς αρχηγό και οπαδούς και θέλει να κάνει εσωκομματικές εκλογές για να αναδείξει αρχηγό. Στην προκηρυχθείσα όμως ημερομηνία για τις εκλογές υπήρξε γκαντεμιά, κάτι πήγε στραβά και οι εκλογές δεν γίνανε. Τζίφος !

Αναρωτιέμαι όμως πως θέλανε να πάνε καλά οι εκλογές αφού υπήρχε και Μητσοτάκης μέσα στους υποψηφίους;

Εδώ δεξιά, εκεί δεξιά, που είναι ρε παιδιά η Δεξιά και που η Αριστερά;

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας
http://theofilouerga.gr/

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top