Select Menu


Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είπε:

«Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία» δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που «βλέπουν» το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί.

Πάλι μίλησε για το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της αλλά όταν αναγκάστηκε από σωρεία δημοσιογραφικών ερωτήσεων να αναφερθεί στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να «κοκκινίσει είπε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».

Ο δημοσιογράφος από το CNN Χάλα Γκοράνι, σχολίασε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εφαρμόζει την γνωστή πολιτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» ή κοινώς «ότι μας συμφέρει λέμε»

Ο δημοσιογράφος θύμισε στον Γ.Γ του ΝΑΤΟ τα σχόλια-tweets του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα (αργότερα τα κατέβασε) που τράβηξαν την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Και τότε ο Jens Stoltenberg ξεκίνησε την βασιζόμενη σε «στέρεα» επιχειρηματολογία «ανάλυσή» του.

«Είναι διαφορετικές καταστάσεις, στα σύνορα με Συρία και Ιράκ, η Τουρκία είναι μπλεγμένη μέσα σε μια περίπλοκη και ρευστή κατάσταση και αυτόματα τοποθετείται σε ειδικές καταστάσεις!» Μόλις ο Gorani του είπε ότι αυτό στο… «χωριό» το λένε «δύο μέτρα και δύο σταθμά«, τότε ο Stoltenberg είπε «Όχι! δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο σεβασμό των εναέριων χώρων όλων των χωρών, αλλά (πάντα υπάρχει ένα «Αλλά» όταν κάποιος ετοιμάζεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) πρέπει να καταλάβετε ότι η Τουρκία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης στη Συρία και στο Ιράκ και λόγω της αυξημένης ρωσικής παρουσίας»

Ενα τραγούδι θα σας πω
Η Hala Gorani από το CNN ρωτά τον #αρχηγό του ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία. Δείτε τον Αρχηγό του ΝΑΤΟ που σε κάθε #ερώτηση πατούσε το Play και έπαιζε συνεχώς το ίδιο άσχετο #τραγουδάκι.
Posted by Ξύπνα ρε on Thursday, 3 December 2015


Δηλαδή μία χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να παραβιάζει ελεύθερα τα εναέρια σύνορα μιας άλλης, χωρίς αυτή να επιτρέπεται να αντιδράσει.

Το ΝΑΤΟ οφείλει να προστατεύσει όλες τις χώρες όχι μόνο από εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από εσωτερικούς ως προς την Συμμαχία για να διατηρηθεί η συνοχή της.

Εν ολίγοις η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «Συμμαχία» από την οποία δεν μπορεί να περιμένει καμιά υποστήριξη κατά του βασικού της γεωπολιτικού και ιστορικού αντιπάλου, που είναι η Τουρκία.

Προκαλεί εντύπωση πως οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ, αλλά και η ΕΕ (που ενέκρινε το «δώρο» των 3 δισ. ευρώ προς την Άγκυρα) θεωρούν την Τουρκία χώρα «ειδικού χειρισμού» με αποτέλεσμα να την τοποθετούν εκτός περιορισμών και Διεθνούς Δικαίου.

“Αλώνισαν” και πάλι οι Τούρκοι στο Αιγαίο…

Με ένα μπαράζ παραβιάσεων του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και σε πρωτοφανείς για την ένταση και έκταση τους υπερπτήσεις ελληνικών νησιών, απάντησε η Τουρκία στα …tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα σχόλια του περί «νευρικών» Τούρκων πιλότων

Δίνοντας απάντηση μάλιστα στις διαρροές «Έλληνα αξιωματούχου» σε ξένα ΜΜΕ, ότι οι παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει διακοπεί μετα το επεισόδιο με την Ρωσία, η Τουρκία προχώρησε χθες σε αυτό το επικίνδυνο παιγνίδι, δοκιμάζοντας τις αντοχές των Ελλήνων πιλότων και τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε το μεσημέρι στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ της Λέσβου και της Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις.

Η ομάδα των 4 μαχητικών έκανε υπέρπτηση στους Φούρνους στα 4000 πόδια, τα 2 μαχητικά έκαναν υπέρπτηση στο Μακρονήσι και στους Ανθρωποφάγους στα 8500 πόδια και στο Αγαθονησι στα 8100 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως της Σάμου αφού αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν.

Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28 και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top