Select Menu

Τα γερμανικά μέσα κάνουν πλέον λόγο για μαζικό φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις

Την ώρα που η Γερμανία ηγείται των προσπαθειών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και επίλυσης της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, στο εσωτερικό της χώρας λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις ένα νέο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο.

 Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουν σημειωθεί 222 επιθέσεις με μολότοφ κατά σπιτιών μεταναστών - την ώρα που μόλις τέσσερις δράστες έχουν συλληφθεί, με το ποσοστό καταδίκης να φτάνει το 5%. 

 Η γερμανική εφημερίδα Zeit στην ηλεκτρονική της έκδοση, βασιζόμενη στα στοιχεία εμπρησμών και συλλήψεων της κυβέρνησης κάνει λόγο για «επικίνδυνο μαζικό φαινόμενο», το οποίο γιγαντώνεται σε μία χρονιά που η Γερμανία έχει παραχωρήσει άσυλο σε περισσότερους από 900.000 ανθρώπους. Αριθμός που αποτελεί περίπου το 2% του πληθυσμού της χώρας. 

 Αυτή μοιάζει να είναι και η αιτία αύξησης του φαινομένου, αφού από τις δύο καταγεγραμμένες επιθέσεις κατά μεταναστών που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, φτάσαμε στις 20 επιθέσεις για το μήνα Οκτώβριο και στις 16 για το Νοέμβρη. Όπως αναφέρει η Zeit Online, οι μισές από τις επιθέσεις έγιναν την ώρα που οι μετανάστες βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους. 

Η αστυνομία, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το μικρό αριθμό συλληφθέντων, ισχυρίζεται πως οι δράστες επιχειρούν νύχτα πετώντας μολότοφ ή βαριές πέτρες στα παράθυρα μέσα από διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top