Select Menu

Γράφει ο dr Αθανάσιος.Ε.Δρουγος

Τον περασμένο Μάιο Αμερικάνοι κομάντος πραγματοποίησαν βαθιά διείσδυση μέσα στο λεγόμενο ισλαμικό κράτος και εκτέλεσαν το κορυφαίο και ηγετικό στέλεχος Άμπου Σαγιαφ.

Ήταν ο άνθρωπος που χειρίζονταν αποκλειστικά επί σχεδόν 11 μήνες την παράνομη διακίνηση πετρελαίου από το ISIS προς την Τουρκία. Είχε όλα τα ονόματα των διακινητών. τους εμπλεκόμενους. τους αριθμούς των βυτιοφόρων. και φυσικά η τριμελής ομάδα του τους παράνομους τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ. στην ανατολική σύρια που συναντώνται, πότε, ποίοι συγκεκριμένοι ελέγχουν τα σύνορα κάθε μέρα, όλα τα δρομολόγια κλπ.

Oι Αμερικάνοι βρήκανε όλα τα CD-USB

Συνολικά στα 117 τεράστιου περιεχομένου υλικό , φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα το ISIS στην παρανομη διακίνηση πετρελαίου κερδίζει από 8.700.000 ευρώ μέχρι 11.240.000 ευρώ. λίαν υπολογίσιμο ποσό.. Μάλιστα πρώτη σε εξαγωγές έρχεται η ευρύτερη περιοχή Ντιερ Ελ Ζορ στην ανατολική Σύρια. και μετά η πρωτεουσα Αλ Ρακαα.

Όλο το υλικό το μετέφεραν οι Αμερικάνοι , σε βρετανική βάση της Κύπρου. από εκεί ταξίδεψε στις αρχές Ιουνίου στο αρχηγείο της CIA στην Βιρτζίνια και προσωπικά στον αρχηγό της Τζων Μπρέναν.

Ο τελευταίος όρισε ομάδα να του ετοιμάσει μέσα σε δυο εβδομάδες ένα συγκεντρωτικό κείμενο με εντυπωσιακά στοιχεία.. ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δεν φαντάζονταν ότι η τουρκιά έχει τέτοιες πολυδιάστατες σχέσεις με τους ισλαμιστές. οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν καμία άλλη χωρά.

Ο Μπρέναν ήταν έξαλλος και συναντήθηκε σε κοσμοπολίτικη πόλη της κεντρικής Ευρώπης με τον ομόλογο του της τουρκικής ΜΙΤ Χακαν Φινταν , εκλεκτό του ερντογκαν ως και προσωπικό φίλο του γιου του Τούρκου προέδρου. Ο Χακαν Φινταν παραδέχθηκε τα όσα του ανέφερε ο Μπρέναν.

Οι Αμερικάνοι ήσαν έτοιμοι μέσω διάφορων ΜΜΕ να δώσουνε στοιχεία τους στην δημοσιότητα που θα εξέθεταν την Άγκυρα, όμως ο Χακαν Φινταν γυρνώντας στην Άγκυρα ενημέρωσε πλήρως τον Ερντογκαν. Την επομένη ήμερα ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε τις βάσεις του Ιντσιρλικ-Ντιγιαρμπακιρ και Ερζερούμ στους Αμερικάνους παρότι επί χρονιά το είχε αρνηθεί. Παράλληλα ζήτησε από κορυφαίο Αμερικάνο σύμβουλο του Ομπαμα για την πυρηνική ασφάλεια, να διατηρήσουν οι ΗΠΑ στο Ιντσιρλικ τις 50 τακτικές πυρηνικές βόμβες Β-61.

Αμέσως μετά η Τουρκία εμφάνισε μερικώς διαφορετική στάση απέναντι στο ISIS ενώ μετά από χρονιά άρχισε τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του PKK και των Κούρδων της ΒΑ Σύριας.

Αργά το βράδυ σε μία ενέργεια που πάλι υποστηρίζει την Αγκυρα ο Ομπαμα είπε ότι κατά του ισλαμικού κράτους οι ΗΠΑ είναι μαζί με 65 συμμάχους (Ευρωπαίους-ασιατες-Καναδούς-αραβικά κράτη κα), ενώ με τον Άσαντ είναι μονό δυο. η Ρωσία και το Ιράν!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top